fbpx

Recept: maskarponejeve kocke – nebeško dobra sladica

Mascarpone kocke

Maskarponejeve kocke so enostavno pripravljena sladica, ki vam ne vzame veliko časa. Bližajo se prazniki in če bi radi poskusili nekaj drugačne so maskarponejeve kocke več kot odličen predlog. Zdaj pa hitro po sestavine, zahvalite pa se nam lahko kasneje!

Maskarponejeve kocke so hitro narejena sladica, ki bo še hitreje izginila s pladnja. Priprava je sila preprosta in zanjo ne potrebuješ kuharskega znanja. Kaj še čakaš? Spodaj imaš vse, kar potrebuješ- zahtevane sestavine in postopek priprave. Pojesti pa jih boste, o tem smo prepričani, znali sami.

PREBERITE ŠE: Recept: domače čokoladice bounty, narejene v 10 minutah

Sestavine za maskarponejeve kocke

Za biskvit:

  • 5 jajc
  • 5 žlic moke
  • 5 žlic sladkorja
  • 1–2 žlici kakava
  • drobec pecilnega praška (po želji)

Za čokoladno polivko:

  • 150 g jedilne čokolade
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica mletega sladkorja (lahko tudi Nutelle)
  • 500 g maskarponeja
  • 10 žlic mleka

Priprava maskarponejevih kock

Pečico damo greti na 180 stopinj. Jajca in sladkor penasto umešamo ter dodamo moko in kakav. Večji pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo maso. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 10 minut, oziroma dokler ni pečeno. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol. Sledi priprava čokoladne polivke, ki jo raztopimo nad soparo. Počakamo, da se ohladi, nato pa pol biskvita navlažimo z mlekom, ”prepleskamo” z 250 grami italijanskega sira maskarpone in polijemo s čokoladno polivko. Na biskvit položimo drugo polovico in postopek ponovimo. Pecivo lahko tudi poljubno okrasimo. Razrežemo in postrežemo. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.