Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Meringue so majhni puhasti piškoti s hrustljavo skorjo in mehko sredico, za katere potrebujemo zgolj dve sestavini. Je še ena slastna in na hitro pripravljena sladica. Tako kot marsikateri izum ali iznajdba, je tudi ta sladica nastala povsem po naključju, in sicer, ker je bilo treba porabiti beljake, ki so ostali od drugega recepta.

Vam je padel ‘cuker’? Meringue so slastni puhasti piškoti, ki bodo zadovoljili prav vse odjemalce sladkorja. Sladica, ki je ime dobila po švicarskem mestu, njen nastanek pa sega v daljno leto 1692, se danes uporablja v različne namene – za okrasitev, kot nadev za druge sladice ali kot samostojna sladica.

PREBERITE ŠE: Recept: pregrešno dobre palačinke s polnilom iz Nutelle

Okusno kremo pripravimo iz beljakov in sladkorja v prahu. Povsem preprosto je. Meringue je še ena od tisti sladic, ki se jim ni moč upreti. Še dobro, da ni prehuda kalorična bomba.

Recept – meringue:

Sestavine – meringue:

  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • žlička vinskega kamna (po želji)

Postopek priprave meringue:
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi slednjega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povišamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Po tem času piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitite z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.


Recept: palačinke s polnilov iz Nutelle Recept: pregrešno dobre palačinke s polnilom iz Nutelle Recept - domači kefir Recept – domači kefir Recept - tatarski biftek Recept: tatarski biftek za prste obliznit Recept - domača pomarančna marmelada Recept: domača pomarančna marmelada · · · ·