Milka torta - recept
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Milka čokolada je ena tistih sladkarij, ki s prodajnih polic izgineva najpogosteje. Če poskusite tokratni recept, pa se naslednjič ne boste predajali koščkom Milke, pač pa kosom, saj se bomo lotili priprave Milka torte!

Kaj je še boljše kot Milka čokolada? Milka torta! Milka čokolada nas že več kot stoletje razvaja s številnimi okusi. Dve vrsti Milka čokolade bomo tokrat uporabili kot sestavini, saj je na meniju Milka torta! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (manj kot pol ure efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!

PREBERITE ŠE: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!

Recept za Milka torto:

Sestavine za Milka torto:

  • 300 g mlečne čokolade Milka
  • 100 g bele čokolade Milka
  • 1 liter mleka
  • 3 vaniljevi pudingi
  • 8-10 žlic rjavega sladkorja
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g keksov (Petit Beurre)

Postopek priprave Milka torte:
Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!

Video recept:

Recept: spomladanska solata Recept: spomladanska solata Piškoti s čokolado Recept: piškot vseh piškotov – velikanski piškot s čokolado Recept za opičji kruh Recept: opičji kruh Recept za pomarančni sufle v pomarančni lupini Recept: pomarančni sufle v pomarančni lupini · · · ·