Čokoladni fondi z Gorenjko
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ste že kdaj pripravili čokoladni fondi? Kaj pa, ste že kaj razmišljali, s čim boste letos pocrkljali svojo mamo, ženo oz. najpomembnejšo žensko v vašem življenju na materinski dan? Kaj če bi jo presenetili s čokoladnim fondijem pripravljenim s čokolado Gorenja? Čokoladni fondi je tudi odlična izbira za družabne dogodke. Vsak vzame svoje nabodalo in že pomakamo koščke sadja v slastno čokoladno omako.

Čokoladni fondi je odlična izbira za razvajanje brbončič. Je kulinarična različica spa-ja in nekaj, kar bo vedno razveselilo goste in ljubljeno osebo. Kaj še čakate? Hitro po čokolado Gorenjka chef, sadje in sladko smetano. Recept pa najdete v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Nebeško dobri čokoladni in sirovi fondiji

Recept za čokoladni fondi z Gorenjko:

Sestavine za čokoladni fondi z Gorenjko:

  • 500 gramov žlahtne jedilne čokolade Gorenjka
  • 200 ml sladke smetane
  • različne vrste sadja (banane, jagode, hruške, suhe marelice, fige, kivi, ananas, suhe slive, ipd.)
  • nasekljane lešnike (po želji)

Postopek priprave čokoladnega fondija:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali naribamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilijemo sladko smetano vse dokler ne nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno žlahtno jedilno čokolado Gorenjka in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.

Recept - spomladanski zavitki po kitajsko Recept: spomladanski zavitki po kitajsko Recept za puhaste palačinke Recept: puhaste jabolčne palačinke Lazanje s palačinkami Recept: lazanje s palačinkami Domači Snickers Recept: domači snickers · · · ·