iStock_000052657242_Large
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Za pripravo novoletnih čokoladnih piškotov brez glutena ne potrebujemo posebnih sestavin, kot je brezglutenska moka, saj vse potrebne sestavine najdemo v popolnoma običajno založeni shrambi.

Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.

Sestavine:

  • 200 g mletih lešnikov
  • 100 g mletih mandljev
  • 250 g rozin
  • 200 g temne čokolade
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
  • 3 žlice sladkorja
  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • sok polovice pomaranče

Postopek:

Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.


Homemade White Holiday Eggnog Recept: Najboljši novoletni punč iz jajčnega likerja iStock_000033490478_Medium Recepti: Novoletni prigrizki, ki jih pripravite v nekaj minutah Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom. Recept: Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom iStock_000002171219_Medium Recept: Čarobna božična večerja · · ·