nutella
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Recept za Nutella cheesecake brez peke je vaš nov najljubši recept in recept, za katerega se nam boste zahvaljevali še naslednjih deset let! Priprava pregrešne slaščice je preprosta in ne vključuje pečenja, po njej pa bi si prste oblizovali še bogovi.

Ljubitelji Nutelle, pozor! Za vas imamo izvrsten recept za Nutella cheesecake brez peke, ki navduši s kombinacijo piškotov Oreo, Nutelle, kremnega sira in sladke smetane. Za pripravo ne potrebujete kuharskega znanja, le naštete sestavine in lačna usta.

Recept za Nutella cheesecake brez peke:

Sestavine za Nutella cheesecake brez peke:

  • 340 gramov piškotov Oreo
  • 750 kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 110 gramov stopljenega masla
  • 65 gramov sladkorja v prahu
  • 10 gramov vaniljevega izvlečka (dve žlici)
  • 200 gramov sladke smetane
  • 140 gramov Nutelle

Priprava piškotne podlage za Nutella cheesecake:

Piškote Oreo zmeljemo v električnem mešalniku in jih zmešamo s stopljenim maslom. Maso nato z žlico pritisnemo in razporedimo po dnu in stenah okroglega pekača (premer 20 cm). Medtem ko pripravljamo nadev, podlago skupaj s pekačem postavimo v hladilnik.

Priprava nadeva za Nutella cheesecake:

V skledi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in vaniljev izvleček ter premešamo do gladkega. V drugi skledi stepemo sladko smetano in jo vmešamo med mešanico s kremnim sirom. Maso nato razdelimo na dva dela in enemu dodate Nutello ter dobro premešate. V obliki kepic obe razporedimo po piškotni podlagi. Pustimo, da se masa nekoliko razleze (rahlo potresemo pekač), nato pa jo z nožem nežno premešamo, da dobimo pisan vzorec. Nutella Cheesecake postavimo v hladilnik za okoli 6 ur (še bolje čez noč), in že je goden za postrežbo. Pa dober tek!

Kako pripraviti Nutella cheesecake brez peke?

10285736_1697375453848430_6401597388527448019_o Recept: toast z medom, jagodičevjem in … sladoledom Recept za čokolado Recept: domača čokolada za prste oblizniti Čaj masala chai Recept: slasten indijski čaj masala chai Užitni okraski Recept: užitni novoletni okraski · · ·