Recept za Nutellino zvezdo
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Nutellina zvezda je prava zvezda med recepti. Zakaj, vam bo hitro postalo jasno. Sladica iz kvašenega testa, nadgrajena z Nutello, se odlično poda h kavi in bo s svojim bogatim okusom hitro zasvojila tudi vas.

Nutellina zvezda je izjemno priljubljen recept, ki vam bo v trenutku prirasel k srcu. Kljub prvemu vtisu še zdaleč ni rezervirana za slaščičarske mojstre, saj lahko to lično sladico polnega okusa iz kvašenega testa izdelate tudi sami. Kako, izveste v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutella cheesecake brez peke

Recept za Nutellino zvezdo:

Sestavine za Nutellino zvezdo:

  • 450 g moke
  • 180 ml mleka
  • 42 g svežega kvasa
  • 60 g sladkorja
  • sol
  • 2 jajci
  • 40 g stopljenega masla
  • Nutella

Postopek priprave Nutelline zvezde:
Najprej se lotimo priprave kvašenega testa. Za to sprva zagrejemo mleko, mu dodamo žličko sladkorja in zdrobljen kvas. Medtem ko čakamo, da se mešanica speni, raztopimo maslo in v posodo presejemo moko ter ji dodamo sladkor in ščepec soli. Prilijemo vroče maslo in stepeni jajci ter vse skupaj dobro premešamo. Za konec dodamo mleko s kvasom. Zgnetemo in na sobni temperaturi pustimo vzhajati najmanj eno uro. Vzhajano testo razdelimo na štiri enake dele in vsakega posebej razvaljamo ter s pomočjo krožnika označimo krog. Vse razen enega znotraj označene površine premažemo z Nutello in polagamo drugega na drugega, da imamo štiri plasti testa in tri namaza. Z nožem in krožnikom kot vodilom odrežemo odvečen rob. Vse skupaj položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Na sredino testa postavimo srednje velik kozarec in v testo z nožem štirikrat zarežemo, da dobimo štiri enake dele. Štiri krake nato še razpolovimo, da dobimo osmine, in postopek nadaljujemo, da dobimo šestnajstine. Sledi še umetniški vložek. En krak dvakrat zavijemo v levo, soseda pa dvakrat v desno in tako dalje. Za konec krake, ki se držijo, zlepimo skupaj. Nutellino zvezdo nato le še postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo 30 minut. Pa dober tek!

Videorecept za Nutellino zvezdo:

Recept za domačo kremšnito Recept: domača kremna rezina Recept za brownije Katharine Hepburn Recept: rjavčki Katharine Hepburn Recept za domačo Frutabelo Recept: domača frutabela, dobra kot original Sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice Recept: sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice ·