Pomfrit kot iz McDonald'sa
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ocvrt krompirček (pomfrit) je nepogrešljiv del hitre prehrane in je neločljivo povezan z McDonaldsom. Želiš tudi ti pripraviti eno najbolj priljubljenih krompirjevih prilog, kot ti jo postrežejo v restavracijah s hitro prehrano McDonald’s? V nadaljevanju ti izdamo recept, s katerim ti bo to uspelo.

Glede ene stvari se verjetno lahko vsi strinjamo. Ocvrt krompirček (pomfrit) iz McDonaldsa je nenadkriljiv. Zunaj hrustljav in zlato rumeno zapečen, notri mehak. To je ocvrt krompirček, kot ga dobiš v restavraciji s hitro prehrano in si ga do zdaj zaman poskušal poustvariti doma. Če verjameš ali ne, tudi McDonaldsov ocvrti krompirček je iz pravega krompirja, a kako je tvoj potem vedno tako drugačnega okusa?

PREBERITE ŠE: Recept: rogljički z Nutello, gotovi v hipu

Če doma pomfrit pripravljamo sami, običajno sestavine naštejemo na prste ene roke, pri McDonaldsu pa za to potrebujejo skoraj dva para. V končnem izdelku je namreč kar 19 sestavin. K sreči lahko pomfrit, kot ga poznamo iz McDonaldsa, poustvariš doma s precej manj sestavinami, tiste skrivne, ki McDonaldsov pomfrit delajo tako edinstvenega, pa ti izdamo v nadaljevanju.

Recept za ocvrt krompirček (pomfrit) kot iz McDonaldsa:

Sestavine za ocvrt krompirček à la McDonald’s:

  • krompir
  • koruzni sirup
  • arašidovo olje
  • svinjska mast
  • sol

Postopek priprave ocvrtega krompirčka à la McDonald’s:

Rogljički z Nutello Recept: rogljički z Nutello, gotovi v hipu Recept za jedi v skodelici iz mikrovalovke Recept: 5 jedi v skodelici iz mikrovalovke Recept za Nutellino zvezdo Recept: Nutellina zvezda Recept za domačo kremšnito Recept: domača kremna rezina ·