Recept za opičji kruh
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Verjetno poznate mnoge vrste kruha, a gremo stavit, da za opičji kruh do danes niste slišali. Pol kruh, pol pica mora biti obvezno vaš naslednji kulinarični projekt. To pa ne pomeni, da za to potrebujete goro sestavin in veliko kuhinjske kilometrine. Ne, vse kar morate storiti, je, da sledite navodilom tega recepta, in nimate kaj zgrešiti.

Bi radi poskusili nekaj novega? Kaj pravite na opičji kruh? Ne, iz vas ne brijemo norca. Opičji kruh dejansko obstaja, in ko boste spoznali, za kaj gre, se boste v recept oz. jed nemudoma zaljubili. Potrebujete le testo za pico, mocarelo in salamo.

PREBERITE ŠE: Recept: pomfrit iz polente s panceto

Recept za opičji kruh:

Sestavine za opičji kruh:

  • testo za pico
  • mocarela (ali kateri drugi sir)
  • šunka (ali katera druga vrsta salame)
  • zeliščno olje
  • sir (za strganje)
  • kisla smetana (po želji)

Postope priprave opičjega kruha:
Na približno štiricentimetrske kvadratke iz testa položite koščke salame in sira ter zaprite (lahko naredite kroglico ali pa tudi ne). Pomočite jih v zeliščno olje in polagajte v pekač. Ko prekrijete dno, potresite s sirom ali premažite s kislo smetano. Na kroglice naložite še eno vrsto (med peko te narastejo, zato ne pretiravajte s količino). Pekač nato prestavite v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija, in pecite 15 minut. Ko je kruh pečen, ga pustite stati 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga obrnite in postrezite (lahko skupaj z omakami). Pa dober tek!

Lahko pa se priprave opičjega kruha lotite kot gospodična s posnetka:

Recept za pomarančni sufle v pomarančni lupini Recept: pomarančni sufle v pomarančni lupini Preprosta koprivna juha Recept: preprosta koprivna juha Slastne palačinke po nemško z gozdnimi sadeži Recept: slastne palačinke po nemško z gozdnimi sadeži Pomfrit iz polente Recept: pomfrit iz polente s panceto ·