Recept za Oreo kanelone
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kaneloni oreo niso običajna sladica. A kaneloni iz piškotov Oreo kanijo postati vaša najljubša. Kdo bi si mislil, da boste kanelone kdaj stregli kot sladico?

Recepta za kanelone oreo ne boste našli v babičini kuharski knjigi. Kanelone da, recept za piškote tudi, s kaneloni iz piškotov Oreo pa v kazalu ne boste imeli sreče. A kaj bi se sekirali, ko pa imate izvrsten, čeravno nenavaden recept pred nosom.

PREBERITE ŠE: Recept: hitra sladica iz bebe piškotov in jagod

Kaneloni iz piškotov Oreo so kuharska inovacija chefa Josha Elkina, ki jo zna pripraviti vsak.

Recept za kanelone oreo:

Sestavine za kanelone oreo:

  • piškoti Oreo
  • 700 gramov sladkorja v prahu
  • 170 gramov moke
  • 1 žlica rastlinske masti
  • 1 žlica kisa
  • vaniljev izvleček
  • voda

Postopek priprave kanelonov oreo:
Naprej z nožem ločite nadev od piškotov in stresite piškote v mešalnik. Mešajte toliko časa, dokler ne nastane droben prah. Pretresite v posodo ter dodajte moko in žlico rastlinske masti. Premešajte. Vmešajte jajce, dodajte dober deciliter vode, žlico kisa, maso pregnetite in iz nje oblikujte kepo (če je masa premokra, dodajte še malo moke, če je presuha, dodajte še malo vode). Pokrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. V skledo stresite sladkor v prahu, mu dodajte polovico žličke vaniljevega izvlečka, dober deciliter tople vode, 75 gramov rastlinske masti in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Prestavite v vrečko za okraševanje tort (lahko je tudi improvizirana) in za kratko postavite v hladilnik. Medtem na pomokani površini razvaljajte maso iz piškotov Oreo in iz nje izrežite kroge (gl. video) ter jih s pomočjo tulca zvijte v palačinko. Cvrite 2 minuti v olju, ogretem na 360 stopinj Celzija. Ko se ”palačinka” ohladi, vstavite nadev. Za dekoracijo lahko nadrobite piškote in z drobtinami potresete kanelone. Pa dober tek!

Bebe piškoti z jagodo Recept: hitra sladica iz bebe piškotov in jagod Recept za pečene breskve na žaru s sladoledom Recept: pečene breskve na žaru s sladoledom – sladica, da dol padeš! Recepti za domači sladoled Preprosti recepti za domači sladoled Recept za sladoledne lučke Recept: probiotične sadne sladoledne lučke, narejene doma · ·