Jogurtova torta z grozdjem
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jogurtova torta z grozdjem je osvežilna in zdrava sladica, ki pa se zlahka kosa z bolj kaloričnimi sladicami. Poleg tega pa za njeno pripravo ne potrebujete pečice.

Obožujete torte, a se jih bojite sami pripraviti, saj menite, da niste dovolj dober cukerpeker. Jogurtova torta z grozdjem je kot nalašč za vse, ki ste se prepoznali v zgornji povedi. Ko se boste lotili tega recepta, boste videli, da v resnici nimate dveh levih rok, saj za pripravo te torte ni treba biti slaščičarski mojster.

PREBERITE ŠE: Recept: bounty torta za prste obliznit

Poleg enostavne priprave je druga dobra lastnost jogurtove torte z grozdjem tudi to, da jo pripravite brez peke.

Recept za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:

Sestavine za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:

  • 200 g polnozrnatih piškotov z ovsenimi kosmiči
  • 80 g masla
  • 2 žlici medu (tekočega)
  • 5 dl jogurta (čvrstega)
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica nastrgane limonine lupine
  • 4 dl sladke smetane
  • 1 želatina v prahu (lahko tudi agar)
  • črno ali belo grozdje (lahko tudi drugo sadje)

Postopek priprave jogurtove torte z grozdjem brez peke:
Najprej v kozici raztopimo maslo. Odstavimo in toliko počakamo, da se maslo rahlo ohladi. Zdrobimo piškote (ročno ali v mešalniku), jih vmešamo v maslo ter dobro pregnetemo, da nastane piškotna masa. Z njo obložimo tortni model (premera 24 cm) in jo dobro pritisnemo ob dno pekača. Postavimo v hladilnik za 30 minut. Vmes s šestimi žlicami vode zmešamo želatino in pustimo, da nabrekne (pribl. 10 minut). Tačas zmešamo limonin sok, limonino lupino, med in jogurt, v ločeni skledi pa čvrsto stepemo smetano, ki jo nato vmešamo v jogurtovo zmes. Želatino raztopimo v kozici in pri tem pazimo, da ne zavre. Ko se rahlo shladi, ji vmešamo jogurtovo kremo. To prelijemo na piškotno podlago in rahlo potresemo tortni model, da se enakomerno razporedi. Za dve uri torto prestavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za konec jo okrasimo z grozdjem, ki smo ga prej dobro oprali. Pa dober tek!


Recept za pečeno koruzo. Recept: pečena koruza iz pečice Recept za domačo slivovo marmelado Recept: domača slivova marmelada na hitro Recept za domači tabasco Recept: domači tabasko Recept za domačo grozdno marmelado Recept: domača grozdna marmelada · · · · · ·