Recept za pečeno koruzo.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Pečena koruza je preprost prigrizek, lahko pa je tudi slastna večerja. Čeprav najbolj tekne, ko je nataknjena na palico in pečena na ognju, pa vedno nimamo te možnosti, kar pa še ne pomeni, da si pečene koruze ne moremo privoščiti. Pripravimo jo lahko namreč tudi v pečici, pa bo ravno tako okusna!

S poletjem je povezana tudi pečena koruza, ki si jo najraje privoščimo pečeno nad ognjem. Ker pa odprtega ognja oz. žara ni vedno v bližini, je dobro poznati alternativo. In alternativa je peka koruze v pečici oz. mikrovalovki.

PREBERITE ŠE: Recept: Rösti – krompirjevi polpeti

V nadaljevanju si preberite, kako lahko pečeno koruzo pripravimo v pečici. Še prej pa to. Zrelost koruze preverimo tako, da stisnemo zrno. Če se iz njega pocedi mlečen sok, je koruza zrela.

Recept za pečeno koruzo:

Sestavine za pečeno koruzo:

  • koruzni storži
  • sol
  • maslo

Postopek priprave pečene koruze iz pečice:
Koruzne storže prerežemo na dva ali tri dele (odvisno od velikosti storža) in vsakega razpolovimo. S ploskim delom navzdol jih položimo na pekač ter premažemo z maslom in majčkeno posolimo. Na pečici (ali mikrovalovki) izberemo možnost žar in pečemo 20 minut. Če želite, lahko koruzo nato ovijete s slanino ali namesto navadnega masla uporabite katero drugo ali pa česen, olivno olje … Pa dober tek!


Recept za domačo slivovo marmelado Recept: domača slivova marmelada na hitro Recept za domači tabasco Recept: domači tabasko Recept za domačo grozdno marmelado Recept: domača grozdna marmelada Recept za rösti Recept: Rösti – krompirjevi polpeti ·