shutterstock_507354388
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kaki je zelo sladek in sočen sadež, ki so mu nekoč rekli tudi ‘rajsko jabolko’ oziroma ‘hrana bogov’. Lahko ga uživate samostojno ali pa uporabite v drugih jedeh. Ena izmed odličnih jedi oziroma kar priboljškov je tudi kakijeva marmelada, ki jo boste pripravili 1, 2, 3.

Kakijeva marmelada je za pripravo preprosta, uporabite jo pa lahko na cheesecakih ali pa jo preprosto namažete na kruh. Pripravljena je v 35 minutah, zanjo pa potrebujete le 5 sestavin.

Sestavine

  • 6 večjih kakijev
  • 200 g sladkorja
  • 2 žlici vode
  • 1 žlica koruznega škroba
  • sok ene limone

Priprava

Prepričajte se, da uporabljate zrele kakije. Očistite jih, olupite in odstranite morebitna semena. S pomočjo multipraktika spasirajte kakije v pire. Pire dajte v srednje veliko ponev, dodajte sladkor in pustite, da na srednje visoki vročini vre 15 minut. Občasno premešajte. V manjši posodi zmešajte vodo in koruzni škrob, dokler se koruzni škrob ne raztopi. Mešanico dodajte pireju, dodajte še sok limone in pustite na nižji do srednje visoki vročini še 15 minut, da se rahlo zgosti. Občasno mešajte.

Če želite, da je marmelada še gostejša, še enkrat dodajte mešanico koruznega škroba in vode. Nikar ne dodajate koruznega škroba neposredno v džem, sicer se vam bodo naredile grudice.

Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nalijte v očiščene kozarce, jih zaprite in marmelado hranite v hladilniku.


3da00894ac961f9baf234100f8465163 Recept: kremast in sanjski veganski cheesecake, ki te bo popolnoma obnorel recepti z bananami 4 sladki recepti za jedi iz (preveč) zrelih banan Najboljši recepti za čaje za hladne dni Najboljši recepti za čaje za hladne dni 5 vrst palačink z različnih delov sveta, ki bodo spremenile tvoj pogled na to slastno jed 5 vrst palačink z različnih delov sveta, ki bodo spremenile tvoj pogled na to slastno jed · · · · ·