Rigatoni pita
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ste naveličani jesti testenine na vedno enak način? Predlagamo vam, da se lotite recepta za rigatoni pito, pito iz kratkih, debelih in votlih testenin s črtami. Obrok je lahek za pripravo in fantastičen na pogled, z njim pa boste nahranili precej lačnih ust.

Ko gre za testenine, običajno eksperimentiramo z omakami, tokrat pa bomo malce drugačen tretma od zgolj ”kopeli” v slanem kropu namenili tudi testeninam, in sicer vrsti rigatoni. Te ”cevaste” testenine so zaradi svoje edinstvene zgradbe tudi edine primerne za pripravo pite iz testenin.

PREBERITE ŠE: Recept: bombastičen sendvič z jajčki in prekajenim lososom

Recept za rigatoni pito, pito iz testenin:

Sestavine za rigatoni pito:

  • 500 g testenin (rigatoni)
  • 500 g mletega mesa
  • ena čebula
  • 500 g pelatov
  • oljčno olje
  • 150 g sira za pico

Priprava rigatoni pite:
Testenine skuhamo do polovice. Medtem na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo mleto meso in pelate. Testenine odcedimo, in ko se ohladijo, posamezne rigatone zlagamo pokonci v pekač za torto (25 cm), dokler ne zapolnimo celotne površine. Čeznje nato prelijemo mleto meso in potresemo sir. Za konec pekač za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in jed je pripravljena. Pa dober tek!

Demonstracija priprave Rigatoni pite:

Sendvič z jajčki in prekaljenim lososom Recept: Bombastičen sendvič z jajčki in prekajenim lososom Sočni rjavčki Recept: sočni rjavčki z borovničevo marmelado Božični piškoti Recept: preprosti božični piškoti Popoln brunch Recept: topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom · ·