Sirovi kozarčki za vino
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Vino in sir sta klasična kulinarična kombinacija. Skupaj ju uživamo že tisočletja. Znano je, da so si stari Grki sir naribali kar v kozarce z vinom. Od tu verjetno ideja za izdelavo recepta za kozarčke iz sira, namenjene vinu. Sliši se dobro, a recept, ki ga je objavila Brandi Milloy, razdvaja in je na spletu povzročil pravcati vihar.

Nedavno je priljubljena kuharica Brandi Milloy objavila videorecept za sirove kozarčke za vino, kulinarično inovacijo, ki je naletela na velik (večinoma negativen) odziv in povzročila pravi vihar (v kozarcu?).

PREBERITE ŠE: Recept: krompirjeva omleta s šunko in sirom

Čeprav sta vino in sir domala naravna kombinacija, pa se marsikdo ne strinja, da so ti kozarčki iz sira dobra ideja, in se nad šilci iz čedarja odkrito zgražajo. Odločitev, ali sodijo med kulinarične kikse ali ne, prepuščamo vam, še pred tem pa vam zaupamo, kako jih naredite. Povsem preprosto.

Naribate čedar, ga 30 sekund segrevate v mikrovalovni pečici in to ponavljate toliko časa, da se povsem stopi. Nato stopljeni sir prelijete v globoke silikonske modelčke in pustite, da se sir ohlaja 30 minut. Nato jih iz modelčka odstranite in izdolbete. Najboljše pri vsem skupaj je, da vam teh kozarcev pozneje ni treba pomivati, saj jih preprosto pojeste!

Videorecept za kozarčke iz sira za vino:

Žele bonboni z vodko Recept: alkoholni gumijasti medvedki z vodko palačinke z nutello in arašidovim maslom Recept: božanske palačinke, nadevane z Nutello in arašidovim maslom Recept - vaniljev puding z Nutello Recept: vaniljev puding z Nutello Recept - masleni piškoti Recept: domači masleni piškoti, ki se stopijo v ustih · · · · ·