PicMonkey Collagegorenje2
Sponzorirano · Utrip mesta · kulinarika · recepti

Tokrat z Gorenjem predstavljamo novo kombinirano parno pečico, ki je gotovo največja pridobitev v sklopu nove generacije vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje. Zaradi njenega sistema delovanja v njej pripravljene jedi obdržijo pravo strukturo, prav tako pa ohranijo večino svojih vitaminov in mineralov. Napreden sistem kroženja zraka MultiSteam 360° paro enakomerno razporedi in poskrbi za nežnost ter mehkobo jedi. Pod mojstrsko roko chefa Bineta Volčiča bomo tokrat pripravili skutne cmoke s slivami, seveda pa ne velja pozabiti, da do 31. julija poteka nagradna igra, ki nam lahko prinese enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

Gorenje tokrat predstavlja kombinirano parno pečico, ki je največja pridobitev v sklopu nove generacije vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje. Zaradi sistema delovanja, ki deluje na osnovi čiste pare in izpopolnjenje tehnologije vpihovanja, v njej pripravljene jedi obdržijo pravo strukturo, zadržijo večino svojih vitaminov in mineralov, njihov okus pa je zato intenzivnejši in polnejši. V pari kuhana riba, jajca ali nežna piščančja prsa z rižem in zelenjavo tako dobijo nove dimenzije okusa, medtem pa kombinacija kuhanja v pari in pečenja na vročem zraku poskrbi za hrustljave hlebce kruha, krhke piškote nebeškega okusa ali pa karamelizirano čebulo in korenje, ki bodo še posebej razvajali naše brbončice.

Kaj je MultiSteam 360° ?

Parne pečice Gorenje uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan že iz funkcije MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, jedi pa so tako še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so resnično boljši.

PREBERITE ŠE: Recept: Pečena rdeča pesa s timijanom in kozjim sirom – Gorenje & chef Bine Volčič

S kombinirano parno pečico bomo tokrat pripravili skutne cmoke s slivami, pomagala pa nam bo mojstrska roka chefa Bineta Volčiča.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 300 g skute
  • 60 g stopljenega masla
  • sol
  • 2 jajci
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 100 g bele moke
  • 12– 16 sliv
  • beli sladkor

Za preliv:

  • sladkor (po želji)
  • piment (po želji)
  • 3 žlice masla
  • 2 žlici drobtin

Skuto pretlačimo in gladko razmešamo s stopljenim maslom. Primešamo zdrob, jajci in toliko moke, da dobimo gladko testo, ki se ne lepi na roke. Pognetemo in pokrijemo s folijo ter pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku. Nato na pomokani površini oblikujemo testo v debelo klobaso, jo narežemo na in vsako sploščimo med pomokanimi dlanmi. V sploščeno testo zavijemo cele slive skupaj s peško, da sok slive ostane v sadežu. Na peško pa moramo biti pozorni, ko cmok jemo. Robove testa okoli slive dobro stisnemo in oblikujemo cmoke. Položimo jih v pekač z luknjicami enega zraven drugega in kuhamo v predogreti parni pečici na 100 stopinj okoli 15 minut.
Za serviranje v ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo, da dobijo zlatorumeno barvo. Drobtine potresemo po cmokih. Po želji jih lahko še sladkamo in dodamo mleti piment.

Ne pozabimo! Do 31. julija poteka nagradna igra, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

PicMonkey Collagepečena pesa Recept: Pečena rdeča pesa s timijanom in kozjim sirom – Gorenje & chef Bine Volčič PicMonkey Collagečompa Recept: Slastna pečena čompa – nova generacija kuhinjskih aparatov Gorenje & chef Bine Volčič Mojito Recept: Mojito – najboljši osvežujoč koktejl ta hip Ledena kava Recept za osvežujočo ledeno kavo ·