fbpx

Recept: slasten bučni cheesecake brez peke

Ta slasten bučni cheesecake brez peke je preprosta, svilnata sladica, popolna za jesenske dni. Poskusite, ne bo vam žal.

Buče so odlične tako kot okras (ne pozabite, halloween je pred vrati) kot tudi kot živilo. Še posebno so dobrodošle pri sladicah, kjer poskrbijo za neponovljiv okus. Tokrat smo za vas pripravili recept za pravo sladico za noč čarovnic: božanski bučni cheesecake brez peke.

Božanski bučni cheesecake brez peke
Božanski bučni cheesecake brez peke

Sestavine za bučni cheesecake brez peke:

  • 2 skodelici in pol zdrobljenih graham keksov
  • pol skodelice stopljenega masla
  • 225 gramov kremnega sira
  • 1 skodelica smetane za stepanje
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 skodelica in pol bučnega pireja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička vanilje
  • stepena smetana za okras

Priprava bučnega cheesecaka brez peke:

V skledi dobro zmešajte drobtine graham keksov in stopljeno maslo. Dobljeno maso prenesite v pekač (premer 23 cm) in ustvarite enakomerno podlago, ki se na straneh dviga 2 centimetra. V večji skledi zmešajte kremni sir in smetano za stepanje ter mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso (3 do 4 minute). Dodajte sladkor, bučnega pire, cimet in vaniljo ter stepite do gladke in puhaste mase. Kremo prelije po podlagi, pokrije s plastično folijo in postavite v hladilnik za 6 do 8 ur. Okrasite s stepeno smetano, razrežite in postrezite. Pa dober tek!

Pripravo bučnega cheesecaka brez peke si lahko ogledate tudi v priloženem videu:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.