Recept za čokoladno kito
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ni ga čez preprost recept! Čokoladna kita je slastna sladica iz malo sestavin in dokaz, da omamni posladek s sabo nujno ne potegne gore korakov, ur priprave, dolgotrajne peke in kuharskega znanja. Za vse mame, ki so jim hčerke že toliko odrasle, da jim več ne pustijo spletati kitk, je tole čudovito nadomestilo! Pa tudi vsi drugi bodo s tem prišli na svoj račun.

Čokoladna kita je omamna sladica, za katero potrebujete le nekaj sestavin in še manj časa za pripravo. Za pečico je pripravljena že po treh minutah, končni videz pa daje vtis, kot da ste se v kuhinji zamudili več ur! Prijatelji bodo navdušeni nad vašimi kuharskimi sposobnostmi in se jim ne bo niti približno sanjalo, da niste storili praktično nič. A to jim pač modro zamolčite.

PREBERITE ŠE: Recept: kolač monte

Recept za čokoladno kito:

Sestavine za čokoladno kito:

  • čokolada
  • listnato testo
  • 1 jajce
  • zdrobljeni mandlji

Postopek priprave čokoladne kite:
Na pult razložite listnato testo in nanj postavite celo tablico čokolade. Nato testo z nožem ali rezalnikom za pico do čokolade diagonalno zarežete, da izdelate trakove. Sledi prepletanje, in ko je kita narejena in objema tablico, jo premažete z razžvrkljanim jajcem. Za konec vse skupaj posujete z mandlji. Pečico predhodno ogrejete na 213 stopinj Celzija in pečete 25 minut. Pa dober tek!

Videorecept za čokoladno kito:

Privoščite si lahko tudi kakšen drugačen nadev: borovničev, Nutellin, s porom in špinačo …

Recept za Monte kolač Recept: kolač monte Recept za ričet Recept: ričet na najbolj preprost način Čokoladni mousse Recept: čokoladni mousse iz ene sestavine Recept za sarme Recept: sarma iz kislega zelja ·