Arašidove kocke
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Vsestransko arašidovo maslo lahko uporabimo za marsikaj. Od namaza do preliva, poleg tega pa ima neverjeten vsestranski prehranski profil. Tokrat si bomo iz njega privoščili slastne prigrizke, točneje slastne arašidove kocke. Izvrstno pecivo pripravimo v nekaj minutah in brez peke, kljub temu pa po okusu in videzu ne bo zastajalo za pečenimi slaščicami. Za prste oblizniti, vam rečemo!

Arašidovo maslo je podobno kot Nutella izjemno vsestransko, a v nasprotju z zadnjo precej bolj zdravo in naravno. Pa zato nič manj slastno. Ste kdaj že preizkusili recept za slastne arašidove kocke, ki jih sploh ni treba peči? Če niste, bi ga morali, ker je priprava ne samo hitra in preprosta, ampak je tudi rezultat božanski, da se boste morali res držati nazaj, če boste želeli, da teh slastnih zalogajčkov kaj ostane še za goste. Ni ga čez slaščice brez pečice!

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic

Recept za arašidove kocke brez peke:

  • 1 skodelica zmehčanega masla
  • 2 skodelici sladkorja v prahu
  • 2 skodelici zdrobljenih graham keksov
  • 1 skodelica in 4 žlice arašidovega masla
  • 1 1/2 skodelice koščkov mlečne čokolade

Navodila za pripravo arašidovih kock brez peke

V skledi najprej skupaj dobro premešate zmehčano maslo, sladkor, zdrobljene piškote in skodelico arašidovega masla. Nato namastite pekač in njegovo dno obložite s pravkar pripravljeno maso. Sledi topljenje koščkov čokolade nad soparo ali v mikrovalovni pečici skupaj s preostalim arašidovim maslom (na pol minute maso dobro premešajte). Nato s čokoladno mešanico prelijte arašidovo in postavite v hladilnik za najmanj pol ure. Preden postrežete, pecivo le še razrežite na kocke. Pa dober tek!

Hot Chocolate In Cup Recept: skodelica slastne vroče čokolade Jabolčna pita Jesenski recept: domača jabolčna pita po receptu naših babic Bučin kolač s čokoladnimi koščki Jesenski recept: slasten bučni kolač s čokoladnimi koščki Kostanjeva juha Jesenski recept: neverjetno okusna kostanjeva juha · ·