recept čokoladno vino
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Pripravljeni na božansko in kremno čokoladno vino? Pijača, ki je pravzaprav tudi sladica, bo potešila želje vsakega sladokusca. V nadaljevanju si preberite, kaj potrebujete za pregrešno čokoladno vino.

Strokovnjaki trdijo, da sta tako temna čokolada kot tudi rdeče vino za nas koristna in da bi ju morali vključiti v svojo prehrano. Našli smo način in ta dva izdelka združili v okusno vročo pijačo kremaste teksture, ki bo razveselila vas in vsakega gosta, ki bo v teh prazničnih dneh pozvonil na vaša vrata. Tukaj je recept za slastno čokoladno vino.

PREBERITE ŠE: Recept: tiramisu s kuhanim vinom

Recept za čokoladno vino:

Sestavine – čokoladno vino (za 2 skodelici):

  • skodelica in pol mleka
  • skodelica rdečega vina (na primer Cabernet Sauvignon)
  • tretjina skodelice zdrobljene temne čokolade
  • stepena smetana ali penice za okrasitev

Postopek priprave čokoladnega vina:
V kozici zmešajte mleko in čokolado ter postavite na srednje vročo temperaturo. Neprestano mešajte, da se čokolada lepo stopi in da nastane kremna tekstura. Dolijte rdeče vino in segrevajte tako dolgo, da je mešanica zares vroča. To vročo mešanico nato prelijte v 2 večji skodelici ali pa v 6 do 8 manjših skodelic in okrasite s stepeno smetano ali penicami.


Recept - tiramisu s kuhanim vinom Recept: tiramisu s kuhanim vinom Recept - jabolčni rjavčki Recept: jabolčni rjavčki Najboljši recepti za presne sladice Najboljši recepti za presne sladice Recept - presne palačinke Recept: puhaste presne palačinke iz zgolj ene sestavine · · · ·