Recept: prigrizek s paradižnikom
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Zdaj, ko je sezona svežih paradižnikov na samem vrhuncu, je čas, da se jih do sitega najemo. Vam je zmanjkalo idej za pripravo tega okusnega sadeža? Zakaj ne bi pokusili preprostega prigrizka iz listnatega testa, ki ga je povsem enostavno pripraviti. Za vas imamo otročje lahek, toda odličen recept za sočen prigrizek s paradižnikom, ki si ga velja zapomniti!

Sočen prigrizek s paradižnikom je odlična alternativa klasični ponudbi prigrizkov. Zakaj bi se vedno zatekali k istim receptom in istim prigrizkom s prodajnih polic, ko pa obstaja še toliko možnosti. In zdaj, ko je sezona paradižnikov na vrhuncu, se kar sam ponuja prigrizek s svežim paradižnikom.

PREBERITE ŠE: Recept: brazilski sirovi kruhki – slani prigrizek št. 1 v času OI Rio 2016

Zato naslednjič, ko boste potrebovali nekaj za pod zob za svoje goste ali družino, dajte priložnost prigrizku s paradižnikom, ki deluje kot prava specialiteta, v resnici pa ga je povsem enostavno pripraviti.

Recept za prigrizek s paradižnikom:

Sestavine za prigrizek s paradižnikom:

  • 3 paradižniki
  • 50 ml mleka
  • 1 strok česna
  • listnato testo
  • sveža bazilika
  • olivno olje
  • sol (po okusu)

Postopek priprave prigrizka s paradižnikom:
Listnato testo položite na pekač, obložen s peki papirjem, in ga razdelite na enako velike dele (glejte video spodaj). Premažite z mlekom. Paradižnik narežite na tanke rezine (pol centimetra). Po en kolut dajte na vsak kos testa. Pekač za pribl. 15–20 min prestavite v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija. Med peko se zaposlite s sekljanjem listov sveže bazilike. Na drobno sesekljajte še strok česna, ga pomešajte z baziliko in prelijte z olivnim oljem. Ko je testo pečeno, mešanico dodajte prigrizku. Pa dober tek!

Recept - domači ledeni čaj Recept: domači ledeni čaj Recept - brazilski sirovi kruhki Recept: brazilski sirovi kruhki – slani prigrizek št. 1 v času OI Rio 2016 Recept za sladoledni sendvič s čokolado. Recept: sladoledni sendvič s čokolado za angelčke Recepti za domačo marmelado Najboljši recepti za domačo marmelado · · ·