Recept za špricer
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Špricer znova osvaja. Kako ne, ko pa gre za osvežilno pijačo, za katero potrebujete le dve sestavini. Čeprav se številni vinoljubci nad njim zmrdujejo, pa mu ne manjka privržencev. Ta recept za špricer pša bo prepričal tudi najbolj zaprisežene vinopivce. Predstavljamo recept za špricer s penino in vrtnico.

Špricer oz. brizganec kot mu tudi pravijo, je zimzeleni hit, po katerem vsako poletje vlada veliko povpraševanje. Priprava je otročje lahka (a otrokom priprave zaradi vina vseeno ne zaupajte), zato je skrajni čas, da se ga naučite pripraviti tudi sami.

PREBERITE ŠE: Recept: osvežilni Aperol spritz

Tokrat vam predstavljamo recept za špricer s penino in vrtnico.

Recept za špricer s penino in vrtnico:

Sestavine za špricer s penino in vrtnico:

  • 1,25 dcl penine Prosecco
  • 1,25 dcl mineralne vode
  • 1 rezina limete
  • 2 cl sirupa vrtnice
  • ledene kocke

Postopek priprave špricerja s penino in vrtnico:
Najprej kozarec za vino napolnimo z ledenimi kockami, dodamo mineralno vodo in nato še italijansko penino. Za konec dodamo še sirup vrtnice in okrasimo z limeto. Pa na zdravje!

Recept za tiramisu brez jajc Recept: domači tiramisu brez jajc Recept za paleo kruh Recept: paleo kruh – kruh brez glutena in skoraj brez ogljikovih hidratov Ćokoladna torta s pivom. Recept: čokoladna torta s pivom Recept za pivo s sladoledom. Recept: domači sladoled s pivom – sladoled z okusom piva ·