fbpx

Recept: superokusna čokoladna torta z ginom za boljše razpoloženje

U, kakšna kombinacija! Zagotavljamo ti, da bo ta superokusna čokoladna torta z ginom poskrbela za boljše razpoloženje.

Zate imamo popoln recept za “depresivni” januar! Tukaj je superokusna čokoladna torta z ginom, ki ti bo takoj polepšala dan!

Čokoladno torto z ginom lahko posujete s kakavom ali pa s sladkorjem v prahu.
Čokoladno torto z ginom lahko posujete s kakavom ali pa s sladkorjem v prahu.

Sestavine

  • 170 g masla
  • 310 g čokolade
  • 6 jajc
  • 150 g trsnega sladkorja
  • 30 g moke
  • 50 ml gina
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • pol čajne žličke soli

Priprava

Pečico predhodno ogrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za torto dobro namastite, saj je masa nekoliko lepljiva. Čokolado in maslo stopite na pari in pustite, da se malo ohladi. Z električnim mešalnikom tri minute mešajte rumenjake in sladkor, nastati mora bleda in gosta masa. Vanjo dodajte stopljeno čokolado in maslo ter mešajte tako dolgo, da nastane enotna zmes. Dodajte moko, gin, vaniljo in premešajte. V drugi posodi naredite sneg iz beljakov. 1/3 snega lepo počasi ročno vmešajte v čokoladno maso, dodajte še preostali sneg. Maso prelijte v model za torto in pecite od 40 do 45 minut. Ko je torta pečena, jo z nožem “odstranite” od roba pekača, a je ne jemljite iz pekača in pustite, da se v njem ohladi. Ko je ohlajena, jo vzemite iz pekača tako, da jo obrnete na glavo (npr. s pomočjo krožnika). Potresite s kakavom v ali sladkorjem v prahu. Pa sladek dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.