Recept - tiramisu s kuhanim vinom
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Združite dve kulinarični dobroti v eno in si pripravite presneto dobri tiramisu s kuhanim vino. Pozabite na okus kave, zdaj je čas vina!

Je lahko še boljše od tiramisuja? Da, tiramisu s kuhanim vinom! Kako pripraviti slednjega, smo se že naučili (najboljši recept za kuhano vino), prav tako vemo, kako pripraviti klasični tiramisu, torej tak z okusom po kavi, tokrat pa si poglejmo, kako ta dva kulinarična priboljška združimo v eno, da dobimo sladico, za katero si boste želeli, da je ne bi nikoli zmanjkalo.

PREBERITE ŠE: Recept: jagodni tiramisu

Recept za tiramisu s kuhanim vinom:

Sestavine – tiramisu s kuhanim vinom:

  • 250 g maskarponeja
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 150 ml kuhanega vina
  • piškoti (Bebe, Spekulas …)
  • ščepec cimeta (po želji)

Postopek priprave tiramisuja s kuhanim vinom:
Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljaku dodamo polovico sladkorja in stepemo v sneg. Ostanek sladkorja namenimo rumenjaku in penasto zmešamo. Dodamo maskarpone in za konec previdno še sneg. Kremo napolnimo v brizgalno vrečko in eno plast stisnemo v kozarec. Nato v posodo zlijemo kuhano vino in v njem namočimo koščke piškotov. Za eno plast jih zložimo po maskarponejevi kremi. Do vrha kozarca izmenično nalagamo kremo in piškote. Zaključimo s kremo. Preden tiramisu postrežemo, ga za nekaj ur postavimo v hladilnik. Tik pred uživanjem ga potresemo z malo cimeta. Pa dober tek!


Recept - jabolčni rjavčki Recept: jabolčni rjavčki Najboljši recepti za presne sladice Najboljši recepti za presne sladice Recept - presne palačinke Recept: puhaste presne palačinke iz zgolj ene sestavine Recept - domača krompirjeva juha Recept: domača krompirjeva juha · · · · · ·