shutterstock_361616342
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Tokrat smo pripravili recept za topli smuti, ki je slasten kot vroča čokolada. Vanj boste ‘zmetali’ vse tiste za telo dobre sestavine, hkrati pa boste uživali v sladkem okusu.

Ste že slišali za topli smuti? Če še niste, je zdaj skrajni čas. Gre namreč za okusno različico navadnega hladnega smutija, le da tukaj dodate toplo sestavino (v tem primeru mleko). Rezultat je presenetljiv. Čeprav gre nedvomno za veliko bolj hranilen obrok, je okus primerljiv z vročo čokolado.

Sestavine za topli čokoladni smuti:

  • 1 skodelica nesladkane alternative mleku (na primer mandljevo mleko)
  • 1 banana
  • 1 jedilna žlica nesladkanega masla iz indijskih oreščkov (ali pa arašidovega masla)
  • 1 čajna žlička nesladkanega kakava v prahu
  • pol čajne žličke vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • po želji temna čokolada za okras

Priprava toplega čokoladnega smutija:

V lončku na srednje močnem ognju pogrejte mleko, da postane vroče oziroma da se začnejo pri robovih lončka delati mehurčki. Mleko previdno zlijte v mešalnik. Dodajte preostale sestavine. Pokrijte in nekaj sekund mešajte na nižji hitrosti, nato hitrost povečajte in mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočo maso. Prelijte v skodelico ali kozarec za smuti in okrasite s temno čokolado. Popijte v 10 do 15 minutah od priprave.

Nasvet

K smutiju lahko dodate tudi beljakovinski prašek, a previdno. Nekateri beljakovinski praški se lahko po nekaj minutah smuti strdijo, kar pomeni, da ga morate res hitro popiti.


shutterstock_547202809 Recept: juha za razstrupljanje, ki lahko pomaga pri izgubi kilogramov shutterstock_304232780 Recept: okusni domači indijančki, sladica, ki jo pripraviš 1, 2, 3 137dcd2f984622aca791648daf2824d3 Recept: slasten tiramisu iz bananinega kruha božični koktajli Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili · · · ·