maxresdefault (19)
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Čokolada Milka je ena najbolj priljubljenih čokolad na svetu. In če poskusite tokratni recept za torto Milka, se naslednjič ne boste predajali koščkom Milke, pač pa kar konkretnim kosom!

Kaj je še boljše kot čokolade Milka? Torta Milka, valda! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (manj kot pol ure efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!

SESTAVINE

  • 300 g mlečne čokolade Milka
  • 100 g bele čokolade Milka
  • 1 liter mleka
  • 3 vaniljevi pudingi
  • 8 do 10 žlic rjavega sladkorja
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g keksov (Petit Beurre)

PRIPRAVA

Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!

Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.


shutterstock_1169902603 Kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice: 5 zlatih, a preprostih korakov shutterstock_111330338 Najboljši recepti z grozdjem: 3 preproste, a slastne jedi Tiramisu z Nutello (Nutellamisu) Recept: pregrešni tiramisu z Nutello (Nutellamisu) shutterstock_1385926577 Recept: čokoladne kokosove kocke brez peke iz samo 4 sestavin · · · ·