Užitni okraski
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Želite za silvestrsko zabavo pripraviti sladico, ki bo istočasno novoletni okrasek, ki vam ga kasneje ne bo treba pospravljati? Potem imamo recept, ki vam bo pisan na kožo! Iz beljakov lahko namreč izdelate užitno novoletno sladico, ki je tudi fenomenalna dekoracija.

Novoletni okraski kot sladica? Zakaj pa ne! Izbrskali smo slasten recept za užitne novoletne okraske, ki pa prav dolgo ne bodo krasili vašega stanovanja, saj so preprosto predobri, da bi jih dolgo občudovali.

PREBERITE ŠE: Recept: koktajl snežna krogla

Recept za užitne novoletne okraske:

Sestavine za užitne novoletne okraske:

  • 5 beljakov
  • 250 g sladkorja v prahu
  • polovica limone (za sok)
  • barva za živila (po želji)

Priprava užitnih novoletnih okraskov:
Najprej stepemo beljake, da izdelamo čvrst sneg, ki mu postopoma dodamo sladkor in limonin sok. Medtem damo pečico greti na 120 stopinj Celzija. Za pisano paleto okraskov maso iz beljaka razdelimo na tri dele. Prvi ostane bel, dva pa poljubno obarvamo z barvo za živila (namesto barvil lahko uporabimo tudi kakav, maline ipd.). Primešamo jih snegu. Sneg iz beljakov nato spravimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastankom, in ko pekač obložimo s papirjem za peko, nanj narišemo obročke. Za konec lahko okraske posipamo z mrvicami. Postavimo v pečico in pečemo od 10 do 15 minut (ne smejo porjaveti). Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo, čisto za konec pa jim dodamo trak za obešanje. Pa veselo okraševanje in dober tek!


Domače tablete za grlo in kašelj Recept: domače tablete za grlo oziroma tablete proti kašlju Koktajl snežna krogla Recept: koktajl snežna krogla Kako pripraviti kapučino Recept za kapučino: kako pripraviti vrhunski kapučino? Čokoladne bobi palčke Recept: čokoladne bobi palčke ·