shutterstock_1038674203
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kljub temu, da velika noč diši po šunki in jajcih, lahko na svoj račun pridejo tudi vegani (pa še nič ne bodo prikrajšani). Tukaj je veganska velikonočna potica, ki je ravno tako dobra, kot pa je tradicionalna!

Vas zanima, kako nastane veganska velikonočna potica, ki je ravno tako dobra kot tradicionalna? Seveda se priprava in pa sestavine razlikujejo, a okus po “veliki noči” ostaja! Recept najdete v nadaljevanju!

SESTAVINE

  • 500 g pirine moke
  • 150 g mletih orehov
  • 200 g drobno narezanega suhega sadja
  • vinski kamen
  • 50 g kokosovega masla
  • 5 dl mandljevega ali riževega mleka
  • žlička vanilje v prahu
  • nekaj žlic ruma
  • 2 žlici medu
  • ščepec soli

PRIPRAVA

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Manjši pekač namažite z maslom in ga rahlo potresite z moko. V veliki skledi zmešajte moko, sadje, orehe, vinski kamen in vaniljo ter dobro premešajte. Dodajte še tekoče sestavine in gosto tekočo zmes vlijte v pekač. Pecite približno eno uro, dokler potica ne dobi prelepe zlato rumene barve. Pa sladek dober tek!

sparglji Najboljši recepti s šparglji: 7 okusnih špargljevih jedi kava dalgona Kava dalgona: ljudje so obsedeni s “stepeno kavo”. Kako jo pripraviš? shutterstock_211314982 Samo 3 sestavine za nebeško mehak kruh: Jamie Oliver razkriva, kako pripraviti najboljši domači kruh shutterstock_357884612 Preprosto in zelo okusno: torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za konec tedna! · · · · · ·