Veganski čokoladni puding
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Če ste vegan in je ena najtežjih stvari, ki ste se jim morali zato odpovedati, puding oziroma škrobna strjenka, kot mu pravilno rečemo, je recept za veganski čokoladni puding kot nalašč za vas. Je namreč ravno tako slasten kot tisti z mlekom in jajci. Za presni puding potrebujete vsega tri sestavine in nobena izmed njih ni čokolada!

Želite izvedeti najbolj preprost recept za veganski čokoladni puding, sladico brez jajc, moke in mlečnih izdelkov? Da zna domači puding pripraviti vsak otrok, ni več nobena skrivnost, a da je tako enostavno, si verjetno niste mislili.

PREBERITE ŠE: Recept: žele lubenica – kako iz lubenice izdelati žele?

Okusen presni čokoladni puding pripravimo iz zgolj treh sestavin, od katerih sta dve sadje in nobena čokolada! Če mislite, da to ni dovolj za slasten puding, boste morali to vzeti nazaj, ko boste preizkusili ta recept!

Recept za veganski čokoladni puding:

Sestavine za veganski čokoladni puding:

  • 1 banana
  • 1 avokado
  • 2 žlici kakava
  • kokosova moka (po želji)

Postopek priprave veganskega čokoladnega pudinga:
Olupimo zrelo banano, avokadu odstranimo koščico in oboje stresemo v mešalnik. Vanj dodamo še kakav in mešamo, dokler ne dobimo gladke homogene mase. Prestavimo v kozarec ali skodelico in po želji za posip uporabimo kokosovo moko. In to je vsa umetnost! Po dober tek!

Videorecept za veganski čokoladni puding:

Recept za žele lubenico Recept: žele lubenica – kako iz lubenice izdelati žele? Milka torta - recept Recept: Milka torta za prstne obliznit Recept: spomladanska solata Recept: spomladanska solata Piškoti s čokolado Recept: piškot vseh piškotov – velikanski piškot s čokolado · · · · ·