Vroča čokolada na palčki
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Od vseh toplih napitkov je prav vroča čokolada tista najslajša in najbolj pregrešna. Priboljšek, ki se ga ne naveličamo in še posebej prija ob hladnih zimskih dneh. Je ena najbolj priljubljenih vročih pijač, ki se ji je težko upreti, pa naj bo redka ali gosta kot kak puding. No, tokrat vam ponujamo nekoliko drugačen recept za vročo čokolado. Vročo čokolado na palčki, ki je lahko tudi darilo.

Ko zadiši po zimi, zadiši ne le po kuhanem vinu, temveč tudi po vroči čokoladi. Ker pa ste verjetno že brali recepte za vročo čokolado, vam tokrat ponujamo alternativo. Vročo čokolado na palčki. Priprava je sila preprosta, rezultat pa božanski.

PREBERITE ŠE: Recept: kremasta vroča čokolada s pudingom

Recept za vročo čokolado na palčki:

Sestavine za vročo čokolado na palčki:

  • 200 g čokolade (mlečne, temne, jedilne …)
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 60 ml sladke smetane
  • 20 g temnega kakava

Priprava vroče čokolade na palčki:
Najprej čokolado stopimo v vodni kopeli. To naredimo iz dveh posod, in sicer spodnje, večje posode, ki vsebuje vročo vodo, in zgornje, nekoliko manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se ne dotika vode. Vse skupaj damo na blag ogenj. V zgornjo posodo nato zlijemo sladko smetano in vanjo stresemo koščke čokolade. Rahlo mešamo, vse dokler se čokolada ne stopi. Ko je večina čokolade stopljene (nekje 2/3), posodo odstavimo in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo homogene kremaste mase. Dodamo ji sladkor v prahu in kakav ter dobro premešamo, da spet dobimo homogeno zmes. Maso nato le še zlijemo v modelčke (kalup za led, papirčke za mafine ipd.), vstavimo palčke in pustimo čez noč, da se ohladi in strdi (ne sme biti v vlažnem prostoru). Pa dober tek!


Tradicionalni angleški božični puding Recept: imeniten božični puding, poslastica za oči in usta Umešana jajca kot jih še niste jedli! Recept: kako izboljšati umešana jajca, da bodo kot v hotelu Rigatoni pita Recept: rigatoni pita – testenine malce drugače Sendvič z jajčki in prekaljenim lososom Recept: Bombastičen sendvič z jajčki in prekajenim lososom · · ·