Recept - vroča čokolada z vinom
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Vroča čokolada je zimska klasika, ravno tako kuhano vino. Zakaj ne bi združili obeh priljubljenih pijač za hladne dni? Vroča čokolada z vinom je kremasta in bogatega okusa. Vsi, ki so do zdaj pokusili ta napitek, ga ne morejo prehvaliti. Definitivno gre za užitkarsko kombinacijo, ki ji v hladnih dneh ni para.

Vroča čokolada z vinom je kremast, okusen in bogat napitek, na katerega boste prisegali to jesen in zimo. Priprava odrasle različica vroče čokolade je nadvse preprosta, ob napitku, ki vas bo grel ob dolgih in hladnih zimskih večerih, pa se boste stopili od užitka in pregnali zimsko otožnost. Če vanj pomakate še piškote, boste pa sploh v sedmih nebesih!

PREBERITE ŠE: Recept: vroča čokolada z Nutello je tudi hladen čokoladni napitek

Kako združite dva najbolj priljubljena zimska napitka – verjemite, rdeče vino in čokolada sta dobitna kombinacija tako kot jagode in čokolada –, izveste v nadaljevanju.

Recept  vroča čokolada z vinom:

Sestavine – vroča čokolada z vinom:

  • 1,5 skodelice mleka (naj ima vsaj 2 % mlečne maščobe)
  • 1/3 skodelice temne čokolade
  • 1 skodelica rdečega vina (naj bo polnega okusa ala Cabernet Sauvignon)
  • stepena smetana, penice marshmallow … (po želji)

Postopek priprave vroče čokolade z vinom:
V posodi na srednjem ognju oz. pri srednji temperaturi zmešamo mleko in nalomljeno čokolado, vse dokler se čokolada popolnoma ne stopi in nastanek kremasta zmes. Dodamo rdeče vino in nadaljujemo z mešanjem. Odstavimo z ognja in prelijemo v skodelico ter po želji okrasimo. Pa veselo sladkanje.

Videorecept za vročo čokolado z vinom:


Recept - domača majoneza na hitro Recept: domača majoneza na hitro Recept - palačinke z mandarinami Recept: palačinke z mandarinami in vinom – samo za odrasle Recept - pomarančni punč Recept: omamno dišeč pomarančni punč nutellin mousse Recept: božanski Nutellin mousse za sladokusce · · · · · · ·