Torta iz palačink
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Po spletu je zakrožila fotografija torte oziroma biskvit za torto, a ko fotografijo pogledamo pobliže, ugotovimo, da v resnici ne gre za biskvit. Je nekaj zelo podobnega, narejeno prav tako iz jajc, moke in s pomočjo olja, a še zdaleč ni biskvit. Uganeš, kaj je?

Vsi mislijo, da je na fotografiji biskvit za torto, toda v resnici gre za torto iz palačink! Prednost tovrstne torte je, da za pripravo ni potrebno znanje priprave biskvita, ki se ga marsikdo izogiba, saj rad ”pade dol”, ampak zgolj znanje peke palačink.

PREBERITE ŠE: Recept: 100-odstotno naravne bananine palačinke iz le dveh sestavin za zdrav in hitro pripravljen zajtrk

Recept za palačinke (za 4 osebe):

Sestavine za palačinke:

  • 350 ml mleka
  • 220 g moke
  • 2 jajci
  • pol žličke sladkorja
  • 1 dl mineralne vode
  • ščepec soli
  • 1 žlica olja

Postopek priprave palačink in torte iz palačink

Z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo mleko, jajca, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žlički počasi dodajamo moko. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo. To mora biti na koncu tekoče, a ne vodeno. Za piko na i dodamo še mineralno vodo. Maso nato pustimo stati okoli pol ure. Po pretečenem času na ponev kanemo nekaj olja in nanjo zlijemo zajemalko testa. Ko se loči od roba, palačinko obrnemo in jo zapečemo še z druge strani. Za torto iz palačink potem potrebujemo še nadev, ki je lahko nekaj tako preprostega, kot je čokoladno-lešnikov namaz ali marmelada, lahko pa pripravite tudi kaj bolj zapletenega (na primer maskarpone s čokolado). Nadev nanašate na površino palačinke in te nalagate drugo na drugo. Pa dober tek!

Koktajl v ledeni krogli Recept: koktajl v ledeni krogli Pomfrit kot iz McDonald'sa Recept: ocvrt krompirček (pomfrit) kot iz McDonaldsa Rogljički z Nutello Recept: rogljički z Nutello, gotovi v hipu Recept za jedi v skodelici iz mikrovalovke Recept: 5 jedi v skodelici iz mikrovalovke · ·