Cheesecake v kozarcu
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Cheesecake v kozarcu je prvovrstna sladica, za ketere pripravo ne potrebujemo pečice. Predstavljamo enostaven recept za vizualno zelo privlačno sladico, ki navduši s kremasto teksturo in svežim sadnim okusom.

Cheesecake pita sicer izvira iz ZDA, od koder se je zaradi svojega omamnega okusa razširila po vsem svetu. Dandanes poznamo veliko variacij cheesecake-a, saj ima skorajda vsak cheesecake navdušenec svoj izviren recept. Tokrat vam predstavljamo enostaven recept za cheesecake v kozarcu, ki očara s privlačnim videzom in prepriča z omamnim okusom.

Recept za cheesecake v kozarcu:

Sestavine za cheesecake v kozarcu:
Testo:

  • 100 g polnozrnatih piškotov
  • 50 g zmehčanega masla

Polnilo:

  • 300 g sladke smetane
  • 250 g sira mascarpone
  • 100 g Philadelphie
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 žlički limoninega soka

Preliv:

  • 500 g jagodičevja
  • 100 ml vode
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 žlička škroba
  • 1 žlička limoninega soka

Priprava cheesecake-a v kozarcu:

Piškote zmeljemo in zmešamo z zmehčanim maslom. Dobljeno testo razporedimo po kozarcih za serviranje in jih postavimo v hladilnik. Smetano stepemo. V drugi posodi zmešamo vse sestavine za nadev in jih dodamo smetani. S kremastim nadevom napolnimo kozarce in se lotimo priprave sladkega preliva. Gozdne sadeže, limonin sok, vodo, sladkor in vanilijev sladkor zavremo in nato mešanici dodamo žličko škroba. Dobro premešamo in znižamo ogenj. Na zmernem ognju kuhamo še tri minute, nato preliv odstavimo in z njim prekrijemo cheesecake v kozarcih.

Andaluzijski gaspačo Recept: andaluzijski gaspačo – idealna jed za vroče poletne dni Strawberry tiramisu with mascarpone. Recept: Jagodni tiramisu za bogove Sladoledna lučka iz vina Recept: Sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka Jabolčni smoothie Recept: Jabolčni smoothie s cimetom, ki pomaga pri hujšanju ·