shutterstock_500893741
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Pralineji kraljujejo med drobnimi sladkarijami – s preprostimi sestavinami in silikonskim modelčki lahko tudi ti pripraviš najboljše domače pralineje iz le dveh sestavin.

Okusni pralineji so ponavadi dragi, kar nujno ne zagotavlja, da bodo tudi okusni. Če si se že nekajkrat opekel, si omisli domače pralineje, ki jih pripraviš hitro in iz le 2 sestavin.

Postrežeš jih lahko za različne priložnosti, saj bodo gosti v okusu zagotovo uživali. Za pripravo potrebuješ le 2 sestavini, z različnimi dodatki lahko popestriš njihov okus in izboljšaš videz.

SESTAVINE:

  • 400 g čokolade
  • 50 g smetane za stepanje

PRIPRAVA:

Na pari stopi 300 gramov čokolade. V silikonske modelčke vlij nekaj mase in počakaj, da se čokolada ohladi.

V drugi posodi na pari stopi 100 gramov čokolade. Ločeno stepi smetano. Ko se čokolada ohladi, v njo vlij smetano in sestavini dobro združi. V modelčke z ohlajeno čokolado vlij maso iz smetane in počakaj, da se ohladi. Praline prelij s čokolado.

Čokoladne bombone lahko obogatiš tako, da v modelčke dodaš živila po tvojem okusu, kot je kandirana pomaranča, kokos, oreški, izvelčki … S temi sestavinami lahko tudi okrasiš pralineje.

Palačinke, mehke kot pena: trik, ki si ga boš zapisal Palačinke, mehke kot pena: trik, ki si ga boš takoj zapisal V trendu so švedske sladice: 3 recepti za slastne popoldneve V trendu so švedske sladice: 3 recepti za slastne popoldneve francoska svilena pita Recept: francoska svilena pita, hitra in preprosta sladica shutterstock_616658207 Recept: preprosta in sočna velikonočna šunka v testu ·