Kolo RE:CYCLE iz recikliranih kapsul Nespresso
V zraku · dizajn · Utrip mesta · mobilno

Švedsko kolo RE:CYCLE je odličen primer, kako iz recikliranih surovin pomagati planetu in ljudem.

Švedski start-up Vélosophy je po dveh letih nastajanja na cesto poslal svoje prvo mestno kolo, izdelano iz recikliranih kavnih kapsul Nespresso. Te so namreč iz aluminija in ravno aluminij je našel svoj drugi namen v konstrukciji kolesa. Za celotno kolo je potrebnih le 300 kapsul. Letno se po svetu zavrže 56 milijard kavnih kapsul. Iz tega bi se lahko naredilo res ogromno koles.

Nespresso se potenciala svojih kapsul zaveda, zato so veseli vsakršnega takšnega sodelovanja. Iz njihovih kapsul so tudi že delali švicarske vojaške nože, nobel kemične svinčnike ter seveda nove kapsule. Ob nakupu kolesa RE:CYCLE pa ne bomo podpirali le ponovne uporabe surovin. Vélosophy nekaj svojega prihodka daruje v obliki kolesa za šolarke iz držav tretjega sveta, ki si sicer kolesa ne morejo privoščiti. Naj še povemo, da je RE:CYCLE projekt bivšega zaposlenega pri IKEI, Jimmyja Östholma. Ker fizičnih trgovin nimajo, vse nakupe opravimo prek spleta. Okolju prijazno mestno kolo pa nas bo stalo 1.290 evrov.

Galerija: Velosophy RE:CYCLE

Kolo RE:CYCLE iz recikliranih kapsul NespressoOdpri galerijo

bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine Swatch BAU Swatch BAU: legendarna ura v oblikovnem slogu Bauhaus Nikoli več ne izgubi svoje prtljage: natiskaj svoj obraz na kovček Nikoli več ne izgubi svoje prtljage: natiskaj svoj obraz na kovček BeFunky-collage (45) Birthdate Candles: edinstvena sveča, ki diši glede na dan tvojega rojstva ·