R1
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Če bi od vas zahtevali, da naštejete 5 znamk pametnih telefonov, dvomimo, da bi se med njimi znašla RED. Gre namreč za proizvajalca vrhunskih filmskih kamer, s katerimi snemajo filme, kot so Transformerji, Marsovec, Varuhi galaksije in tako naprej. Zdaj pa se v podjetju želijo pridružiti (vedno bolj) pisani druščini ponudnikov pametnih telefonov. Za leto 2018 so napovedali svoj prvi model Hydrogen One, ki bo prvi pametni telefon s holografskim zaslonom na svetu.

Operacijski sistem Android bo predstavljal operativno okolje telefona RED Hydrogen One in celotno dogajanje boste spremljali na revolucionarnemu 5,7-palčnem zaslonu “hydrogen hologram”, o katerem sicer še nimamo veliko podatkov, a pri podjetju RED pravijo, da bo prikazoval 3D-holografske vsebine brez uporabe 3D-očal. Hydrogen One bo imel tudi modularno kamero, ki jo boste lahko dopolnjevali z različnimi zabavnimi funkcijami. Tudi kakovost zvoka ne bo zaostajala, saj pri podjetju RED želijo slediti holografski zgodbi ter tako uporabniku omogočiti surround zvok.

PREBERITE ŠE: SAMSUNG GALAXY S8: PAMETNI TELEFON BREZ PRAVE KONKURENCE

Za zdaj je znano, da bosta na voljo 2 različici telefona, in sicer iz aluminija (1.050 evrov) in iz titana (1.400 evrov). O notranjosti telefona je malo znanega, a glede na obljube in napovedi podjetja lahko sklepamo, da ga bodo poganjale tisti hip najmočnejše komponente. Pustimo se presenetiti.

Galerija slik: Pametni telefon RED Hydrogen One

RED kamera za profesionalno snemanjeOdpri galerijo
cover-iphone-8 To je novi iPhone 8: ugibanj je konec 1000-500-citymagazine-cover Samsung Galaxy Folder 2: preklopni telefoni se vračajo template-sivina Pametni telefon OnePlus 5: visoka kakovost, nizka cena shutterstock_342018155 TOP 7: Kateri pametni telefon kupiti najstniku za spričevalo, ne da bi bankrotirali? · ·