Redmi-Smart-TV-MAX-1
V zraku · tehnologija · gadgeti

Poleg gigantskega televizorja je podjetje Xiaomi predstavilo tudi prav zanimiv pametni zaslon.

Xiaomi je eno izmed tistih podjetij, ki dobro uspeva kljub temu, da prodaja sorazmerno poceni izdelke. Izdelovanje cenovno ugodnih in za ponujeno ceno tudi kakovostnih izdelkov ga je pred kratkim zavihtelo na tretje mesto podjetij, ki po svetu prodajo največ pametnih telefonov, s tem pa so prehiteli celo Huawei. S prihodom tehnologije 5G in storitev IoT (internet stvari) pa ne skrivajo želje, da bi slednje čim prej implementirali v naše domove.

Po predstavitvi pametnih telefonov Redmi K30 Pro in Redmi K30 Pro Zoom, kompatibilnih s 5G, so v teh dneh predstavili še dva zanimiva izdelka. Pri prvem gre za pametni zaslon Redmi Smart Display 8″ (zaslon na napravi je namreč 8-palčni). Njegova vloga je biti osrednji del IoT storitve v vašem domu. Ker na Kitajskem ni mogoče uporabljati Googlovih storitev, je tale pametni zvočnik opremljen s pametno asistentko XiaoAi AI, ki zmore v svoji tretji generaciji početi marsikaj, tudi voditi povsem sproščen pogovor. Usoda pametnega zaslona pa je v rokah uporabnikov. Xiaomi ga namreč ne bo začel izdelovati, če bo slednji pogrnil pri zbiranju finančnih sredstev v javni kampanji. Če mu uspe, pa naj bi stal le okoli 46 evrov.

Druga naprava iz IoT repertoarja pa je gromozanski televizor Redmi Smart TV Max, katerega diagonala meri kar 249 centimetrov. Pri podjetju Xiaomi so se pošalili, da je to večje od postelje za eno osebo. No, kljub smešni primerjavi pa je tale televizor precej resen. V smislu, da se baha z ločljivostjo UHD, najbolj pa bo očem privlačna barvna natančnost, ki se meri v 123-odstotni pokritosti barvnega prostora z RGB (85 % NTSC). Ker bo tudi televizor na voljo s pametno asistentko XiaoAi AI, ga bo mogoče upravljati tudi prek drugih med seboj povezljivih naprav. Televizor se bo tudi učil uporabnikovih navad ter mu primerno optimiziral vmesnik in vsebino. Redmi Smart TV Max bo zagotovo pristal na trgovskih policah, zanj pa bo treba odšteti preračunanih 2.610 evrov.

Novi Apple iPad Pro Novi Apple iPad Pro je povsem samosvoj prenosni računalnik Gaming postelja Bauhutte Gaming postelja Bauhutte je ultimativni razlog, da te dni ne gremo iz hiše MOMENTUM_True_Wireless_2_Black_Set_Product_shot_staged_02.psd.0 Sennheiser Momentum True Wireless 2: ko najboljše postane še boljše Fotoaparat Leica S3 Leica S3: odličen DSLR … če si ga lahko privoščite · · · · · ·