Reebok Cotton & Corn
Utrip mesta · moda

Študija iz leta 2013 je pokazala, da se za izdelavo enega para tekaških copat v ozračje sprosti 13 gramov ogljikovega dioksida. Še dobro torej, da so nove superge, ki jih pripravlja Reebok, vse prej kot običajni tekaški čevlji. Niso namreč prijazne samo do stopal, ampak tudi planeta. Reebok Cotton + Corn so – kot pove že njihovo ime – izdelane iz naravnega bombaža in koruze. Odslužene lahko zato namesto v koš odvržete na kompost.

Superge rastlinskega izvora Reebok Cotton + Corn so okolju prijazne superge, katerih podplat je narejen iz delov koruze, ki se ne uporabljajo za izdelavo hrane, medtem ko je zgornji del čevlja izdelan iz naravnega bombaža.

Namesto v smeteh lahko superge – potem ko so odslužile svoje – končajo na kompostu, saj so biorazgradljive.

PREBERITE ŠE: Adidas Futurecraft Biofabric: biorazgradljivi čevlji, ki jih ‘zmanjka’ v 36 urah

Reebok se z njimi osredotoča na vse faze življenjskega cikla. Za izdelavo uporabljajo materiale, ki rastejo in jih lahko obnavljamo. Seveda pri misli na okolje niso delali kompromisov pri dizajnu in udobju. Poleg tega so pri športni znamki pokazali tudi, da jim ni mar, kaj se zgodi s supergami po tem, ko jih uporabnik zavrže. Ker so izdelani iz rastlinskih materialov (bombaž in koruza), jih lahko kompostiramo. Reebok Cotton + Corn naj bi bile voljo do konca leta 2017.

MBFWLJ 2017: Allelier Terra Urbana MBFWLJ 2017: najboljše ali nič MBFWLJ 2017: Peter Movrin MBFWLJ 2017: za nami je prvi dan modnih revij Adidas x Porsche Design Bounce S4 Lux Adidas x Porsche Design Bounce S4 Lux – superge s karbonskim vzmetenjem Kosmate ročne ure Companion Collection Companion Collection – ročna ura, narejena iz dlake vašega hišnega ljubljenčka · · · · ·