Upogljivi pametni telefon Reflex
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Upogljivi zasloni že nekaj let napovedujejo svoj prihod. V boj se vmešava vse več podjetij, kjer sta do zdaj največ pokazala Samsung in LG. Seveda so v tekmi za upogljiv zaslon tudi druga podjetja. Raziskovalci univerze Queen’s University Belfast verjamejo v uporabnost zložljivega in upogljivega zaslona, svojo idejo pa so prelili v pametni telefon Reflex z upogljivim OLED-zaslonom.

Reflex je upogljiv pametni telefon, ki je opremljen s številnimi upogljivimi tipali za nadzor funkcij v aplikacijah, pri tem pa je uporabnik deležen povratnih informacij v obliki vibracij kot simulacij fizične sile. Tovrstni telefon ima še eno pomembno prednost. Odpornost proti padcem in udarcem, kar bo pozdravil marsikateri uporabnik.

PREBERITE ŠE: LG predstavil upogljiv zaslon, ki se zvije kot časopis

Pametni telefon Reflex je idealen za branje digitalnih vsebin, telefon bo namreč uporabniku pošiljal povratne informacije v obliki tresljajev in poustvarjal občutek listanja papirja. Žal gre zaenkrat zgolj za koncept raziskovalcev univerze Queen’s University Belfast, na telefon pa bo treba počakati še nekaj let. Za koncept so si izposodili LG-jev upogljiv OLED-zaslon, namestili pa operacijski sistem Android 4.4.

Najcenejši pametni telefon Ringing Bells Freedom 251 To je najcenejši pametni telefon na svetu, ki stane kot vrč piva iPhone samouničenje sporočil iPhone lahko pošlje sporočilo, ki se samo uniči iPhone 7 Je to iPhone 7? Pametni telefon Jupiter CES 2016: Jupiter – pametni telefon, ki je tudi elektronska cigareta ·