1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Renault Koleos je dobil novo nadaljevanje. In ime Koleos mu pravzaprav zelo paše, saj je med Renaulti to pravi kolos. Gre za predstavnika tako imenovanega segmenta D SUV, ki je hkrati tudi najhitreje rastoči segment med avtomobili. Če na hitro povzamemo, bi lahko dejali, da gre za športnega terenca napetih in elegantnih linij, ki na trg vnaša nove standarde, ki si jih je zamislil Renault.

Koleos iz leta 2008 in letošnji novinec sta si različna kot dan in noč. Skupno imata le še ime, vse ostalo je zdaj popolnoma novo in drugače. Novi Koleos je prepoznaven predvsem po močnem dizajnu z veliko prednjo masko in Renaultovim logotipom. Veliko oblikovnih vzporednic lahko potegnemo med primerjavo Koleosa in Talismana.

Najboljši Renault Koleos ima nivo opreme Initiale Paris. Gre za najimenitnejše, kar lahko ponudi Renault. Notranjost je odeta v usnje napa, sedeži so udobni in imajo tako funkcijo gretja kot tudi hlajenja. Na avtomobilu je moč opaziti kopico detajlov, še posebno pa Initiale Paris izstopa zaradi črne ametistne barve in posebnih platišč s podobo diamanta. Med drugim si lahko v predalu med voznikom in sovoznikom ohladite ali grejete pijačo, za zimske dni pa bo ogrevan volan prav na mestu.

Koleos je tudi zelo praktičen. Prtljažni prostor v velikosti 579 litrov se lahko hitro in preprosto poveča do velikosti 1795 litrov. Praktičnost dokazuje z odpiranjem prtljažnih vrat na gib z nogo. Koleos je prvi Renaultov model, ki ima popolnoma elektronsko zložljivo vlečno kljuko.

V primerjavi s prejšnjo generacijo je tehnologija pri novincu napredovala na vseh področjih. S preprostim priklopom pametnega telefona lahko uporabljate aplikaciji Apple CarPlay in Android Auto. Varnostni sistemi in pomagala se ločijo na tri podzvrsti. Sistemi za varnost skrbijo za upravljanje z lučmi v vožnji skozi ovinek, spremljajo varnostno razdaljo med vozili, zavirajo v sili in seveda skrbijo za ESP in vsa ostala pomagala v avtomobilu. Sistemi za opozarjanje so zadolženi za opozorilo ob zapustitvi voznega pasu, preprečujejo preveliko utrujenost voznika in namesto njega bolj zbrano spremljajo prometne znake ter nadzorujejo mrtvi kot. Sistemi za pomoč nam pomagajo pri parkiranju, speljevanju v klanec in s parkirnimi senzorji pomagajo parkirati. Za zabavno tehniko poskrbi BOSE, ki s kompletom 13 zvočnikov in globokotonca pričara pravo koncertno vzdušje.

Kot vsi terenci ima seveda tudi Koleos možnost štirikolesnega pogona. Ta primarno deluje na prednji par, v slabih razmerah pa se v vožnjo vključi tudi zadnji kolesni par. Agregata sta na voljo dva, oba dizelska, z močjo 96 kW (130 KM) oziroma 130 kW (175 KM). Menjalnika sta na voljo dva, ročni šeststopenjski ali samodejni brezstopenjski menjalnik X-Tronic.
Koleos nudi tri nivoje opreme: Zen, Intens in Initiale Paris. Vstopna cena s  paketom opreme Zen in agregatom Energy dCi 130  je 26.900 evrov. Najrazkošnejša oprema Initiale Paris in agregat Energy dCi 175, s štirikolesnim pogonom in menjalnikom X-Tronic pa stane 38.900 evrov.

PREBERITE ŠE: 5 NAJBOLJ MOŽATIH KARAVANOV, S KATERIMI BOSTE IZSTOPALI

Galerija slik: Renault Koleos

Renault KoleosOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Največje letalo, ki bo letelo v vesolje volvo-v90-corss-countruy 5 najbolj “moških” karavanov, s katerimi boste zagotovo izstopali Bentley Bentayga Falconry Bentley Bentayga Falconry – najbolj luksuzna ptičja kletka na svetu 1000-500-citymagazine-cover Volkswagen California – legendarni potovalni kombi, ki seka na Instagramu · · ·