Renault
Utrip mesta · mobilno

Renault in oblikovna šola Central Saint Martins sta združila moči in organizirala natečaj za nadobudne študente. Zanimala jih je predvsem njihova vizija prihodnosti in kako bi si oni zamislili prihodnost avtonomne vožnje, oblikovanje modularnih avtomobilov in potrebne spremembe infrastrukture in drugih podpornih dejavnosti.

Zmagovalka natečaja Yuchen Cai si je zamislila Renaulta z imenom Float. Float ne predstavlja samo transportnega sredstva, temveč ima vlogo novega načina povezovanja in novega načina prevoza v prihodnosti, ko bo vse postalo avtonomno. Predstavlja način, s katerim bi bili v prihodnje ljudje bolj odprti in bolj družabni z drugimi uporabniki Renault Floatov. Avtomobil prihodnosti ima podobo mehurčka in ne uporablja standardnih koles, temveč magnetno polje, kot ga poznamo pri superhitrih vlakih maglev. Zunanjost je narejena iz stekla, v notranjosti pa najdemo razkošne srebrne sedeže, kar deluje še toliko bolj futuristično.

Ideja je, da bi se posamezni mehurčki povezovali v roje, s tem pa bi se povečala interakcija med posamezniki v mehurčkih. Vsak mehurček lahko v trenutku spremeni smer vožnje, saj bi bil omejen zgolj s poljem magnetne sile. Sedeži so vrtljivi in se lahko poljubno obračajo v vse smeri. Z drugimi mehurčki je mogoče vzpostaviti komunikacijo prek zvočne povezave, v kolikor pa si potniki želijo zasebnosti, lahko spremenijo prosojnost stekla in se tako povsem umaknejo v svet svojega mehurčka. Tudi v tem primeru je na voljo aplikacija, s katero si lahko mehurček naročimo kar na dom ali si ga izposodimo za več dni.

Galerija slik: Renault – tako se bomo vozili v prihodnosti

RenaultOdpri galerijo
cover-electric-bike Stacyc Electric Balance Bike: Električni poganjalček za naše najmlajše Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Najbolj zloben družinski karavan: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo cover-ferrariportofino Tako je videti Ferrarijev reklamni spot za Ferrari Portofino, posnet v Sloveniji! cover-kolo Renovo Glenmorangie Original: reinkarnacija sodčka za viski