_DSC4626
Utrip mesta · mobilno

Če ste si že od nekdaj želeli na dvorišče parkirati klasični starodobnik, pa ste vedno bili prekratki za nekaj milijonov, si lahko nekaj podobnega omislite za svoje najmlajše. Na dražbi se bodo namreč znašle replike najbolj znanih starodobnikov, ki bodo občutno cenejše od originalov, a še vedno cenovno močno zasoljene.

Predstavljamo vam avtomobilčke, v katerih bo vsak otrok največji frajer na ulici:

Ferrari 330 P2 Le Mans

Prva luštna stvarca je replika Ferrarijevega modela 330 P2 Le Mans iz leta 1969. Odeta je v pravo rdečo barvo Rosso Corsa, ki jo še dodatno popestrijo okrogle številke na vratih in pokrovu motorja. Šasija je izdelana iz jekla, na njej pa počiva karoserija iz steklenih vlaken. V repliko je vgrajen Hondin motor, z močjo 2,5 konjske moči, kar požene avtomobilček celo do hitrosti 40 km/h. Strokovnjaki ocenjujejo, da se na dražbi lahko proda za vsoto med 30 in 35 tisoč evri.

Ferrarijev model 330 P2 Le Mans iz leta 1969Odpri galerijo

“Baby Ferrari” Bimbo Racer

Naslednji rdeči lepotec sliši na ime “Baby FerrariBimbo Racer, ki je replika Ferrarija iz leta 1956. Prav tako kot zgoraj omenjeni Le Mans se tudi Bimbo ponaša z pristno rdečo barvo, ki povzema duh tistega časa. Za pogon je zaslužen 12-voltni elektromotor, avtomobilček pa se pohvali še z karoserijo iz steklenih vlaken, Pirellijevimi pnevmatikami, stilskimi pokrovi platišč in usnjeno notranjostjo. Za repliko Bimbo Racerja nameravajo iztržiti med 17 in 25 tisoč evri.

''Baby Ferrari" Bimbo RacerOdpri galerijo

Mercedes-Benz 300SLR

Da pa ne bo govora samo o italijanskih predstavnikih starodobnikov, si oglejmo še repliko Mercedes-Benza 300SLR iz leta 1955. Ima jekleno šasijo, poganja pa ga 50-kubični dvotaktni motor. Notranjost je bila ročno sešita iz blaga in usnja, še posebno pa izstopa štirikraki aluminijasti volan. Zunanjost krasi klasična srebrna barva Mercedes-Benza.

Mercedes-Benz 300SLROdpri galerijo

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNI TRIKOLESNIK MORGAN EV3 ZDAJ TUDI KOT IGRAČA – ZA STARŠE Z DEBELO DENARNICO

Jaguar E-Type

Zadnja, a verjetno najbolj všečna je replika Jaguarja E-Type iz leta 1961. Zunanjost je odeta v klasično bež barvo, ki jo lepo dopolnjujeta rdeča notranjost in leseni volan. Poganja ga bencinski motor, v nasprotju z drugimi replikami, pa ima ta celo delujoče žaromete. Pričakuje se, da bo cena tega Jaguarja na dražbi dosegla med 8,5 in 13 tisoč evri.

Jaguar E-TypeOdpri galerijo
Ford GT Battle Car Superšportniki za apokalipso 2017-280000-briques-pour-une-mclaren-en-lego- (3) Kako do avtomobila Lego v samo 60 sekundah? Tern GSD Tern GSD: električno in tovorno kolo v enem Formula 1 prihodnosti? Bo tako videti Formula 1 v prihodnosti? ·