reTyre Urban Winter - Integrated zipeprs and self locking puller
Utrip mesta · mobilno

Norveško start-up podjetje ReTyre je našlo nov način, kako hitro in elegantno zamenjati pnevmatike na kolesu, da se lahko v trenutku prilagodimo spremenjeni vozni podlagi. Po dveh letih raziskav in izvajanja testov so predstavili izdelek, s katerim ‘preoblečemo’ pnevmatiko na kolesu in že imamo popolnoma drugo ‘gumo’, s profilom, ki nam v tistem trenutku bolj ustreza.

ReTyre, sistem za izmenjavo plaščev, je sestavljen iz dveh delov. Osnova je reTyre pnevmatika, na katero je z zadrgo pritrjena reTyre ‘preobleka’. S pomočjo pritrdilnega sistema in zadrge lahko med seboj zamenjujemo plašče za različne vrste podlag, celoten postopek pa nam vzame manj kot minuto časa. Plašči so narejeni iz 90-odstotne naravne gume in so trenutno na voljo s tremi različnimi profili. Izbiramo lahko med vsestranskim plaščem za vsakdanjo uporabo, plaščem z vgrajenimi ‘žebljički’ za vožnjo v zimskih razmerah in plaščem za terensko vožnjo.

Načrtujejo še izdelavo plaščev z vdelanimi LED-svetili in elektronskimi komponentami, ki bodo komunicirala s kolesarjevo mobilno napravo. V prihodnje naj bi bili plašči izdelani iz 100-odstotno reciklirane gume in celo iz kokosovih vlaken. Retyre preobleke so na voljo v velikosti 26, 27,5, 28 in 29 palcev, izbirate pa lahko med različnimi barvami, da se bodo preobleke ujemale z barvo okvirja vašega kolesa. V tem trenutku so ‘preobleke’ na voljo na Norveškem, v prihodnjem letu pa naj bi bile dosegljive po celi evropski celini.

Galerija slik: reTyre

reTyreOdpri galerijo

angry-man-driving-a-car (1) Katerih je 5 najnevarnejših skladb za vožnjo z avtomobilom? (+ 5 najvarnejših) Toyota Corolla Sedan Toyota Corolla: naposled še limuzinska različica 12. generacije Corolle Mitsubishi Outlander PHEV Mitsubishi Outlander PHEV: izredno zanimiv SUV Ford GT Carbon Series Ford GT Carbon Series: manjša teža, a več ‘luksuza’ · · ·