BMW-i8-5
Utrip mesta · mobilno

Znani spletni blogger in urednik popularnega spletnega portala Jalopnik.com je preizkusil novega BMWjevega električnega športnika in ga označil za izjemno navdušujočega.

Chris Harris je pred kratkim sedel za volan novega BMWjevega električnega športnega kupeja BMW i8, ki ga na zavitih cestah v okolici „Mesta Angelov“ ni pustil ravnodušnega. Britanec v video posnetku na portalu You Tube hvaliagilnost in zmogljivosti ter tudi športen zvok 1.485 kilogramov težkega športnika, ki s pomočjo 362 KM hibridnega pogonskega sklopa doseže stotico v 4,4 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

PREBERI ŠE: BMW i8 – Prihodnost, futurizem – tu in zdaj

Poleg tega pohvali športni zvok 1,5-litrskega trivaljnega motorja in ga primerja z zvokom porscheja 911, zmoti pa ga nekoliko umetelni občutek med dinamično vožnjo, saj naj ne bi premogel duše kot podobni klasični športni kupeji. Več o tem pa v priloženem video posnetku.

TEST: BMW i8 – Chris Harris

PREBERI ŠE: BMW i3 – prvi korak v elektrificirano prihodnost

“Ogled galerije BMW i8″

BMW i8 / Pogled v prihodnost - danes Odpri galerijo
Nissan-Self-Cleaning-6[2] Pranje avtomobila bo kmalu preteklost 1793723240517302615 Mini Paceman – Minijev poltovornjak za velike avanture Mercedes-Benz-W1961_no1_002 Pet najdražjih avtomobilov vseh časov pes1 Yamahina ofenziva električnih motrojev · · ·