Letalo Rimowa F13
Utrip mesta · mobilno

Nemško letalo Junkers F13 velja za prvo komercialno letalo na svetu iz kovine, ki je bilo izdelano davnega leta 1919. Skoraj sto let pozneje bo ponovno poletelo v zrak, le da ne bo šlo za restavratorski model ampak novo različico letala legendarnega letala F13 pod katerega se je podpisal ”guru” aluminija Rimowa.

Rimowa F13 je letalo, ki obuja dušo in telo legendarnega letala Junkers F13, ki ga danes najdemo zgolj v muzejih in omenjenega v zgodovinskih knjigah. Gre domala za čistokrvno repliko, ki obuja čase na zgodnje obdobje letalstva, kar velja tudi za potniško kabino za štiri potnike z oblazinjenimi sedeži, ki je praktično čista preslikava originala.

PREBERITE ŠE: AirBoard – najmanjše letalo na svetu z Indiegoga

Edinih sprememb glede na predhodnika so bili deležni rep letala, pristajalni kosi opreme, nov pa je tudi motor Pratt & Whitney s 450 konjskimi močmi, da letalo ustreza modernim standardom. Sicer pa bo se boste v njem počutili povsem, kot da ste zavrteli čas nazaj.

Letalo Rimowa F13Odpri galerijo
Scene z najboljšimi avtomobilskimi pregoni vseh časov Kompilacija najboljših filmskih avtomobilskih pregonov vseh časov Škoda z varnostnimi dodatki za psa Škoda z varnostnim pasom za pse, ki je tudi povodec in drugimi pasjimi varnostnimi dodatki Ferrari 488 Spider Ferrari 488 Spider: ”plešasta” različica modela 488 GB Sin R1 RS Sin R1 RS – iz dirkalne steze naravnost na ceste ·