Dvojčici Anna in Lisa Hahner.
Utrip mesta · šport

Nemški dvojčici Anna in Lisa Hahner sta na maratonu zasedli 81. in 82. mesto in bi verjetno ostali neopaženi, če ne bi v cilj pritekli držeč se za roke. Namesto da bi se trenutek zapisal kot eden od najbolj ganljivih na OI Rio 2016, sta Nemki postali tarča kritik, saj so potezo označili za samopromocijo, direktor nemške atletske federacije Thomas Kurschilgen pa je celo dejal, da je bila njuna predstava videti, kot da je olimpijska tekma en velik hec. Kakšno pa je vaše mnenje?

Dvojčici Anna in Lisa Hahne, ki sta na OI Rio 2016 s svojim prihodom v cilj zasenčili 30-letne estonske trojčice – te so postale prve trojčice, ki so tekmovale v maratonu na olimpijskih igrah – in precej boljši severnokorejski dvojčici Hye-Song in Yhe-Gong Kim (maraton sta končali na 10. in 11. mestu), sta z držanjem za roke namesto simpatij poželi kritike.

Posebno oster je bil do njiju direktor nemške atletske federacije Thomas Kurschilgen, ki je dejal, da sta tek vzeli za šalo (tekli sta 15 minut za svojimi najboljšimi rezultati) in da sta želeli zgolj vzbuditi medijsko pozornost. Ob tem je dodal, da zmage in medalje niso edini cilj, kljub temu pa bi moral biti vsak atlet motiviran, da na olimpijskih igrah iztisne svoj maksimum in prikaže svojo najboljšo predstavo.

Nič bolj usmiljeni niso bili njuni rojaki, ki so v potezi prepoznali samoreklamo in dejali, da takšno vedenje sodi na vaško tekmo, ne pa na OI.

PREBERITE ŠE: Rio 2016: neverjetne fotografije olimpijskih športnikov, ki vas bodo osupnile

In kako sta na kritike odgovorili sestri? ”81. in 82. mesto je zagotovo manj, kot sva pričakovali. Ali sva zadovoljni? Nisva. Prečkanje ciljne črte pa je bil vseeno eden od najinih največjih športnih uspehov.” In ob tem dodali, da skupnega prihoda v cilj nista načrtovali in da je bilo to naključje.

Ciljno črto sta druga za drugo prečkali tudi Hye-Song in Yhe-Gong Kim, ki pa nista poželi ne kritik in še zdaleč ne toliko medijske pozornosti.

Dvojčici Anna in Lisa HahnerOdpri galerijo
Julius Yego Rio 2016: Julius Yego – metalec kopja, ki ga je metanja naučil YouTube Prezgodnje slavljenje zmage. Športniki, ki so se prezgodaj veselili zmage, in to na koncu obžalovali Olimpijske sanje mu je vzel korenjak. Rio 2016: skakalcu s palico moškost razblinila olimpijske sanje Neverjetne fotografije iz OI Rio 2016 Rio 2016: neverjetne fotografije olimpijskih športnikov, ki vas bodo osupnile · · ·