Rio 2016 Sergio Garcia
Utrip mesta · šport

Golf se po 112 letih vrača na olimpijske igre! Na OI Rio 2016 bo nastopil tudi Španec Sergio Garcia, ki pravi, da bo zanj nastop na olimpijadi uresničitev sanj. Takole pa razmišlja pred začetkom, ki bo 5. avgusta 2016.

Na olimpijskih igrah v Braziliji, Rio 2016, bomo lahko spremljali tudi 36-letnega Španca Sergia Garcio, golfista z vzdevkom El Niño. Ujeli smo ga pred nastopom v Braziliji, kjer meri zelo visoko.

PREBERITE ŠE: Rio 2016: Intervju – Jessica Ennis-Hill, sedmerobojka

Tokratne olimpijske igre predstavljajo redko priložnost za današnje igralce. Ste kdaj sanjali, da boste morda osvojili olimpijsko medaljo?

Že kot otrok. Vedno sem rad gledal olimpijske igre, a si nisem nikoli mislil, da bom nekega dne del tega dogodka. Sploh, ker golf več kot sto let ni bil olimpijski šport. A zdaj se je vrnil in že sam nastop bo uresničitev sanj.

Mislite, da bodo olimpijske igre pomagale pri razvoju golfa?

Na svetu je še vedno veliko držav, v katerih golf ni del športne tradicije. Olimpijske igre bo gledalo na milijarde ljudi in mislim, da bo to redka, a pomembna priložnost, da predstavimo naš šport ter pokažemo, kako zanimiv in zabaven je lahko. Gre za izjemen trenutek za deljenje in rast igre.

Kakšna je bila do zdaj podpora španskih navijačev?

Španija je glede športa zelo strastna, posebno ko gre za olimpijske igre. Ko športniki tekmujejo na njih, jih podpira cela država. Ponosen sem, da lahko svojo državo zastopam v golfu. Gre za edinstven dogodek. A vem, da Španci radi gledajo vse vrste športov in da bodo navijači za vse španske športnike navijali enakovredno.

Kaj pa olimpijsko igrišče za golf? Kako ga doživlja golfist?

Igrišča si še nisem ogledal podrobneje, a na prvi pogled je videti zelo zanimivo ter bo morda zahtevalo nekaj domišljije in ustvarjalnosti. Ker gre za pravkar zgrajeno igrišče, bo novo za vse igralce. Predstavljalo bo zanimiv preizkus, ki ga bomo igralci prvič opravili skupaj.

V Riu 2016 bo Omega predstavila nove table za golf, namenjene gledalcem. Pri začetnem udarcu bodo pokazale hitrost zamaha, razdaljo in podobno. Mislite, da bo to izboljšalo izkušnjo gledanja?

Mislim, da je odlično, da so v golfu na voljo nove informacije, nova tehnologija pa bo pripomogla k boljši izkušnji gledalcev. Na drugih PGA in evropskih turnirjih smo že preizkusili določeno tehnologijo in vem, da je priljubljena. Zanimivo bo videti, kako se bo tehnologija razvijala v Riu.

V golfu je opaziti veliko različnih modnih stilov. Kako ura Omega bogati vaš osebni slog?

Imam precej raznovrsten življenjski slog in moja garderoba se spreminja od športne ali elegantne do bolj udobne, ko sem doma. Najboljša stvar pri urah Omega je, da so primerne za vsako priložnost. Nosim jih lahko kjerkoli.

Katero uro Omega bi priporočili svojim soigralcem?

Odkar nosim ure Omega, sem preizkusil več ur, trenutno pa obožujem svojo Speedmaster Dark Side of the Moon. Če bi me soigralci prosili za priporočilo, bi nedvomno izbral to uro.


Superge Reebok CrossFit Nano 6.0 Superge Reebok CrossFit Nano 6.0 – najboljši zaveznik crossfitašev Slovenski komentator Evforično proslavljanje gola slovenskega komentatorja na tekmi med NK Maribor in Aberdeen FC Rokomet Rio 2016 Rio 2016: slovenska rokometna reprezentanca na Rogli ugnala gozdne divjake! Jessica Ennis-Hill Rio 2016 Omega Rio 2016: Intervju – Jessica Ennis-Hill, sedmerobojka · ·