Poletne olimpijske igre v Riu de Janieru (2016)
Utrip mesta · šport

Komu bodo v Riu igrali Zdravljico? Manj kot sto dni nas še loči do začetka olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Slovenija tja potuje v številčni postavi, kljub temu pa v konkurenci več kot 12 tisoč športnikov iz prek 200 držav od slovenskih predstavnikov ni pričakovati tako bogate bere medalj kot z zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Ali pač? Infostrada Sports, podjetje, ki premetava športne podatke, nam napoveduje tri zlate in eno bronasto kolajno. In kdo naj bi jih osvojil?

Koliko medalj bo Slovenija osvojila na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru? Slovenija bo imela v Braziliji kar nekaj žezel v ognju, statistično podjetje Infostrada Sports pa najbolj računa na kanuista na divjih vodah Benjamina Savška, na kanuistični dvojec Luko Božiča in Sašo Taljat ter aktualno evropsko prvakinjo v judu Tino Trstenjak (kategorija do 63 kilogramov), ki jim napoveduje poslušanje Zdravljice, torej zlato medaljo, odličje bronastega leska pa naj bi osvojila judoistka Ana Velenšek (kategorija do 78 kg). S štirimi medaljami smo na lestvici 28.

PREBERITE ŠE: Fitnes na prostem – ulična vadba osvaja srca Slovencev

Pred enim letom so bile napovedi podobne, a z manj zlatega leska. Zlato so napovedali Savšku, srebro Božiču in Taljatovi, bron pa Trstenjakovi in Velenškovi.

Največ kolajn, in sicer kar 102 (od tega 42 zlatih), naj bi osvojile ZDA, ki jim sledita Kitajska z 78 (26 zlatimi) in Rusija s 66 medaljami (22 zlatimi). Naša zahodna soseda Italija lahko računa na 23 medalj (5 zlatih), Madžarska na skupno 19 (prav tako 5 zlatih), Hrvaška na devet (3 zlate), Avstriji pa le na dve, od tega eno zlato. Poletne olimpijske igre 2016 bodo potekale od 5. do 26. avgusta 2016.

Fitnes na prostem v Sloveniji Fitnes na prostem – ulična vadba osvaja srca Slovencev Kolo Twicycle Twicycle – kolo, ki ga poganjamo z nogami in rokami Fitnes leta 1940 Ženski fitnes leta 1940 Salomon Wings Pro 2 Trail superge Salomon Wings Pro 2: ko tehnični spusti postanejo izziv · · · ·