Robotas-Luna
V zraku · tehnologija

Navajeni smo, da vidimo robote kako pomagajo ljudem pri vsakdanjih opravilih v raznih znanstveno-fantastičnih filmih. Realnost pa te vse bolj pridno dohaja. Podjetje RoboDynamics je na Kickstarterju pravkar začelo zbirati sredstva za prvega osebnega robota Luno, ki prihaja v človeški velikosti.

Osebni robot Luna, ki so ga ustvarili pri podjetju RoboDynamics, bo zasnovan tako, da se ga bo lahko uporabljalo pri vsakdanjih opravilih. Kaj bo lahko torej Luna počela? Luna bo lahko pazila na starejše ljudi, ki živijo sami in jim pomagala, da ostanejo neodvisni. Bo neprecenljiv medicinski pomočnik, ki bo opozarjal bolnike, da je čas za zdravilo, medicinskim sestram pa bo lahko pomagal pri pridobivanju predmetov in prevažanju stvari iz sobe v sobo, Luna pa bo tako lahko poiskala tudi nujno medicinsko pomoč. Nudila bo tudi storitve varovanja – obveščala bo pristojne organe o nevarnosti, še vedno pa bo nudila dovolj sredstev, da se bomo lahko z nevarnimi situacijami soočili. Luna bo tako preko aplikacij, ki se bodo izvajale na njeni platformi, storila prav vse.

Osebni robot Luna je sestavljena iz zmogljive platforme, ki bo dovoljevala nadgradnjo aplikacij in storitev, človeške lestvice z močnim računalnikom, visoko resolucijsko kamero, kapacitivnega zaslon na dotik LCD in mnogih drugih funkcij.

PREBERITE ŠE: Prihaja Jibo, vaš osebni robot Wall-E

Luna je tako prvi evolucijski korak v bližnjo prihodnost, kjer roboti postanejo normalen del vsakdanjega življenja ljudi. Omejena bo samo z domišljijo. Projekt je del množičnega sofinanciranja na Kickstarterju. Cena osebnega robota Luna je okoli 840 evrov.

lenovo-thinkpad-x1-carbon CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu somabar Somabar – robotski barman za mešanje koktajlov Montblanc-TimeWalker-Urban-Speed-Cronograph-con-e-strap1 2 Montblanc prihaja s pametno zapestnico za ure e-Strap cover CES 2015: Seagate Seven – najtanjši zunanji trdi disk na svetu · ·