cover-1000-500-toyota-kirby
V zraku · tehnologija · gadgeti

Toyota je predstavila robota z umetno inteligenco Kirobo Mini, ki je sposoben samodejnega učenja, komunikacije, branja obrazne mimike in prepoznavanja čustev. Mini je manjši brat robota Kirobo, ki je leta 2013 odletel na vesoljsko ekskurzijo in delal družbo prvemu japonskem astronavtu, ki je delal na Mednarodni vesoljski postaji. Kirobo Mini bo družbo delal vam. Kdo pravi, da se prijateljstva ne da kupiti? Za 350 evrov dobite prijatelja in sogovornika, ki ste si ga vedno želeli!

Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj. Toyota želi z žepnim robotom z umetno inteligenco Kirobo Mini zamajati to dejstvo. 10-centimetrski Mini je pomanjšana različica robota Kirobo, ki ga je Toyota leta 2013 poslala v vesolje, kjer je preživel 18 mesecev.

Ker Mini ni astronavt, obvlada druge funkcije, primarno pa je komunikacijski partner in idealen (ter zabaven) sovoznik. S pomočjo informacij o vozilu (s pomočjo storitev T-Connect bo možno z njim prek storitve TSC-HEMS povezati komunikacijske funkcije vozila z okolico) med drugim postreže tudi z zabavnimi in spodbudnimi opazkami, sicer pa bo opozarjal na prometno varnost in nasploh prispeval k večji varnosti voznika. Edina težava robotka je, da trenutno govori zgolj japonsko, a glede na to, kako inteligenten je, pot do poliglota ni pretirano dolga.

PREBERITE ŠE: Lexus UX koncept – tudi Lexus skače na vlak kompaktnih terencev

In kaj vse 183-gramski Kirobo Mini zna? Zna sodelovati v pogovorih, se odzivati na čustva, interpretirati obrazno mimiko, gestikulirati, prilagajati ton glasu sogovornika, mežikati in gledati sogovornika v oči. Je dober poslušalec, saj Toyota zagotavlja, da si zapomni uporabnikove želje, pretekle dogodke in skupna potovanja. Pogovor prilagaja glede na želje uporabnika in se sproti uči. Njegovo osnovno poslanstvo je komunikacija z ljudmi, za kar je potrebna povezava s pametnim telefonom. Baterija omogoča 2,5 ure neprekinjene komunikacije, polni pa se tri ure. Je napoved Toyotine konkretnejše komunikacije med avtomobilom in uporabnikom, katere osnovni gradnik bo pogovor.

Galerija – robotek Toyota Kirobo Mini:

Mini robot Toyota Kirobo MiniOdpri galerijo
VR-set Google Daydream View Google Daydream View – kot blazina udoben naglavni sistem za navidezno resničnost cover-1000-500-fuze Fuze: zaščitni etui za iPhone 7, ki vrača klasičen priključek za slušalke Zložljivi dron DJI Mavic Pro DJI Mavic Pro dron – majhen, zložljiv, toda sila zmogljiv in inteligenten Tehnološke novosti jesen 2016 Tehnološke igračke 2016, ki so šle tja, kamor ni šel še nihče · · ·